İki ilin milletvekili sayısının değişmesi

İki ilin milletvekili sayısının değişmesi -TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yardımcı: -"Edirne neden göç veriyor- Bunun araştırılması gerekir. Milletvekili sayısının düşmesi, temsil gücü açısından kentimizi olumsuz etkileyecektir"


EDİRNE (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığının, illerin çıkarabileceği milletvekili sayısını belirlemesiyle ilgili, "Edirne neden göç veriyor- Bunun araştırılması gerekir. Milletvekili sayısının düşmesi, temsil gücü açısından kentimizi olumsuz etkileyecektir" dedi.
     Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı da olan Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YSK kararına göre, Edirnenin milletvekili sayısının 4ten 3e düşmesinin, TBMMde kentin temsil gücünü zayıflatacağını savundu.
     Edirnede nüfus sayısının neden düştüğünün araştırılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, "Edirne neden göç veriyor- Bunun araştırılması gerekir. Nüfusun azalması, Edirnenin ekonomisinin ne kadar güçsüz ve zayıf olduğunu gösteriyor. Milletvekili sayısının düşmesi de temsil gücü açısından kentimizi olumsuz etkileyecektir. Bu şehirde iktidar partisinden 2 vekil olsa kentin çevresi çok değişir ve güzelleşir" diye konuştu.
    
     -"Herkesi kente sahip çıkmaya çağırıyorum"-
    
     Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, milletvekili sayısının tekrar 4e yükseltilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
     İnağ, milletvekili sayısının azalmasının kente olumsuz etkilerinin olacağını savunarak, Tabii ki şehri 4 milletvekilinin temsil etmesiyle 3 kişinin etmesi farklı dedi.
     Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir ise Edirnede yaşayan herkesin, kente sahip çıkması gerektiğini belirtti.
     Edirnede yaşayan herkes kayıtlarını buraya aldırsın diyen Özer, bunun kentin temsiliyetini güçlendireceğini söyledi.
     Milletvekili sayısının düşmesinin, temsil konusunda dezavantaj oluşturacağını düşündüğünü dile getiren Demir, kentin 4 yerine 3 milletvekiliyle temsil edilmesi arasında farklar olacağını kaydetti.
     Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, üniversitede okuyan öğrencilerin nüfus kayıtlarını Edirneye alması gerektiğini, bunun nüfus sayısında ciddi artış sağlayacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber İki ilin milletvekili sayısının değişmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER