İkinci el eşya satımına form zorunluluğu

İkinci el eşya satımına form zorunluluğu -Isparta Valiliğince çalıntı malzemeleri satılmasının önüne geçmek amacıyla ikinci el eşyayı satın alan iş yeri sahiplerine, eşya ile ilgili alım ve satım bilgilerini içeren form tutma zorunl


ISPARTA (A.A) - Isparta Valiliğince çalıntı malzemeleri satılmasının önüne geçmek amacıyla ikinci el eşyayı satın alan iş yeri sahiplerine, eşya ile ilgili alım ve satım bilgilerini içeren form tutma zorunluluğu getirildi.
     Isparta Valiliğinden yapılan yapılan yazılı açıklamada, Ispartada kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla hırsızlık olaylarında elde edilen elektronik eşyalar ile hurda malzemelerin alım ve satım bilgilerini bulundurmayan iş yerine sahiplerine idari para cezası uygulanmasına dair karar alındığı belirtildi.
     Kararla hırsızlık malı eşyanın iki el piyasada satışını önleyerek, çalıntı eşyanın menfaat temini açısından cazip bir yol olarak görülmemesinin amaçlandığı vurgulanan açıklamada, kararın hırsızlık olayının sonrası elde edilen eşyanın tespitini de kolaylaştıracağı dile getirildi.
     Açıklamada şunlar kaydedildi:
     İkinci el eşya alım ve satımı yapan işleri ile hurdacıların satın aldıkları malzemeleri kendilerin satan kişilere ait kimlik bilgilerini, İkinci el eşya alım satım formunu doldurmak suretiyle kayıt altında tutmaları ve tutulan kayıtların 1 yıl süreyle saklanması hükme bağlanmıştır. Alınan bu karara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesine muhalefetten işlem uygulanır.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İkinci el eşya satımına form zorunluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER