İkinci el kitap satan esnaf eski

İkinci el kitap satan esnaf eski günlerini arıyor -Kitapçı Girengir: Okullarda ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması ikinci el kitapçıları etkiledi


YALOVA (A.A) - İkinci el kitap satan Mehmet Salih Girengir, okullarda ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması ikinci el kitapçıları etkilediğini söyledi.
     Yalovada 26 yıldır ikinci el kitap satan Girengir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalovada okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi.
     Girengir, ikinci el kitapçılarının zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Ekonomik sıkıntıların olduğu dönemlerde tüm mesleklerde olduğu gibi biz de sıkıntı yaşayabiliyoruz. Kitap satışları da krizlerden etkilenebiliyor. Bizim güvendiğimiz müşterilerimiz, okuyan kesim, eski kuşak olarak tabir ettiğimiz insanlar ve siyaseti takip eden kişilerdir. Piyasada istediği kitabı bulmayan kişiler de bulamadıkları bazı kitapları bizde bulabiliyor dedi.
     İkinci el kitap satmaya 2 bin 500 kitapla başladığını dile getiren Girengir, Şimdi ise elimde 50 bin kitap var. Elbette bu stokun nedeni değişen kitaplar ve popüler kültürün son yıllarda muazzam derecede reklam vasıtasıyla kitap satmasıdır. Popüler kültürdeki kitapların çıkması ister istemez bizleri de o kitapları satmaya yöneltiyor. Fakat bu kitaplar pahalı olduğu için alışverişini yapamıyoruz. Genelde satmak istediğimiz kitaplar, sosyoloji, felsefe ve psikoloji kitaplardır. Fakat popüler kültür kitaplarının reklamı daha çok olduğundan bu tür kitapları satamıyoruz diye konuştu.
     Girengir, ekonomik krizin kendilerini etkilediğini anlatan Girengir, şunları kaydetti:
     Okullarda ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması ikinci el kitapçıları etkiledi. Bugüne kadar bizi en çok ayakta tutan unsur, ders kitaplarının satışı olmuştu. Fakat son yıllarda okullarda ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması ikinci el kitapçıları etkiledi. Ders kitapları okullarda ücretsiz dağıtılmadan önce satışlarımız çok iyiydi. Sattığımız ders kitaplarından kazandığımız parayla pahalı kitaplar alıp satabiliyorduk, bu da bizi ayakta tutuyordu. Son zamanlarda çıkan kitapların pahalı olması yüzünden bu kitapları alıp satamıyoruz. Bundan dolayı da kitap çeşitlerimizde azalmalar oldu.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İkinci el kitap satan esnaf eski Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER