IKONAIR sonuçlandı

IKONAIR sonuçlandı -Konya Valisi Doğan: -Konya, hava kalitesi en düzgün 3 şehirden biri olma gayreti içindedir -Belediye Başkanı Akyürek: -Hava kirliliği konusunda bu yıl itibariyle çok etkili sonuçlar alınacağına in


KONYA (A.A) - Konyada hava kirliliğine sebep olan kaynakların tam olarak belirlenerek önlemlerin alınmasını amaçlayan Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesi tamamlandı.
     Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsünün (RIVM) desteklediği, Çevre ve Orman Bakanlığının sorumluluğunda Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü Büyükşehirlerde Hava Kalitesi Yönetiminin Geliştirilmesi Projesinin (IKONAIR) sonuç toplantısı yapıldı.
     Toplam 2 yıl süren ve 300 bin Euroluk bütçesi Hollanda Hükümetince finanse edilen proje, Konya il sınırları içinde hava kirliliğine sebebiyet veren kaynakların tam olarak belirlenerek önlemlerin alınması amacıyla gerçekleştirildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Konyanın hava kalitesinin Türkiyede çok da gerilerde olmadığını, ancak pek çok bakımdan çok iddialı bir şehir olan Konyanın hava kalitesi en düzgün 3 şehirden biri olma gayreti içinde olduğunu söyledi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Türkiyeye örnek olabilecek bir çevre projesini hep birlikte yürüttüklerini belirterek, temiz havanın birinci gündem maddesi olması gerektiğini söyledi.
     Türkiyeye örnek olabilecek bir çevre projesini hep birlikte yürüttüklerini belirten Akyürek, temiz havanın birinci gündem maddesi olması gerektiğini ifade etti.
     Akyürek, hava kirliliği konusunda bu yıl itibariyle çok etkili sonuçlar alınacağına inandığını kaydetti.
     Hollanda Çevre ve Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsünden Proje Lideri Henk Bloemen, projeyi sonuçlandırmaktan mutlu olduklarını belirtti.
     Projeden başarılı ve olumlu sonuçlar elde edildiğini kaydeden Bloemen, veriler ışığında sürekli olarak hava kalitesi konusunda bilgi elde etmek ve bu bilgileri değerlendirmek gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber IKONAIR sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER