İl değiştirmek için referandum yaptılar

İl değiştirmek için referandum yaptılar -Zonguldakın Çaycuma ilçesine bağlı İhsanoğlu köyünde Bartına bağlanmak için referandum gerçekleştirdi -Köy muhtarı Artan: -Bartın bize 20 kilometre, Zonguldakın en yakın ilçesi ise


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Çaycuma ilçesine bağlı İhsanoğlu köyünde, Bartına bağlanmak için referandum gerçekleştirildi.
     İhsanoğlu ilköğretim Okulunda gerçekleştirilen ve 501 seçmenin oy kullandığı referandumda 477 evet, 22 hayır ile 2 geçersiz oy kullanıldı.
     Köy Muhtarı Ramazan Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde 3 dönem muhtarlık görevi yaptığını, 1999 yılından bugüne Bartına bağlanmaya çalıştıklarını söyledi.
     Köyün nüfusunun 945 olduğunu ve yaşlı heyeti ile köyün ileri gelenleriyle aldıkları karar doğrultusunda referandum oylaması gerçekleştirdiklerini ifade eden Artan, şöyle konuştu:
     Muhtar olduğum ilk yıldan buyana resmi olarak Bartın iline bağlanmaya çalışıyoruz. Ancak, ilimiz siyasetçileri bizi bir şekilde engelliyor. Bizde köyümüzün yaşlı heyeti ve ileri gelenleriyle karar alarak referandum oylaması gerçekleştirdik. Sonuç olarak 945 nüfusu ve 647 seçmeni olan köyümüzde yaptığımız referandum oylamasında 501 seçmen oy kullandı. Referandumda 477 evet, 22 hayır ve 2 geçersiz oy kullanıldı. Çoğunluk olarak köylümüz Bartına bağlanmayı istiyor. Çünkü Bartın bize 20 kilometre, Zonguldakın en yakın ilçesi ise 26 kilometre mesafededir. Biz bu durumda Zonguldak ilinden sağlık, eğitim, iş bakımında bir fayda sağlayamıyorduk. Sadece Zonguldakın nüfusuna kayıtlıyız. İnşallah yetkililer referandum oylamamızın sonucunu dikkate alarak bizi resmi olarak Bartına bağlarlar. Şimdiden köyümüze hayırlı uğurlu olsun.
     Referandum sonucunu İçişleri Bakanlığına bildireceklerini vurgulayan Artan, müracaat sonucu ret gelirse durumu mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber İl değiştirmek için referandum yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER