İl Emniyet Müdürü Emre Gençlerle Başbaşanın

İl Emniyet Müdürü Emre Gençlerle Başbaşanın konuğu


ÇORUM (A.A) - Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Osmancık Şubesinin düzenlediği Gençlerle Başbaşa adlı seminerlerin konuğu İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre oldu.
     2009 yılında Türkçeye gösterdiği duyarlılıktan dolayı Türk Dil Kurumunca onurluluk ödülüne layık görülen İl Emniyet Müdürü Emre, Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesinde bir araya geldiği gençlere Türkçenin doğru kullanımı hakkında bilgi verdi.
     Dilin kültürün taşınmasında önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Emre, Türkçe kelimelerimizi kullanmak zorundayız. Eğer bizler Türkçe hassasiyetimizi devam ettiremezsek bir nesil sonra hiç kimse Türkçe konuşamayacak duruma gelecektir. Dilimize gereken önemi göstermezsek kendi özüne yabancı nesiller ortaya çıkacak ki bu neslin de başarıyı yakalaması mümkün olmayacak. O zaman işte her şeyin bir fiyatının olduğu ancak hiçbir şeyin değerinin olmadığı bir dünyada yaşamak zorunda kalacağız dedi.
     Emre, ayrıca DEDin konuğu olarak Osmancık Öğretmenevinde ilçedeki vatandaşlarla bir araya geldi.
     Türkçenin düzgün kullanılması için görev aldığı illerde çeşitli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Emre, şunları kaydetti:
     Artvinde il emniyet müdürü olarak görev yaptığım yıllarda polis evinde reception kelimesi yerine kayıt kabul, sauna yerine buhar hamamı, kondisyon salonu yerine idman salonu isimlerini kullandık. Bu konu basında da geniş yer aldı. Bu çalışmadan dolayı ummadığımız yerlerden tebrikler ve teşekkürler geldi. Türkçe kelimeler varken yabancı kökenli kelimelerin kullanılmasına anlam veremiyorum.
     (OG-ESM-ORH)
<< Önceki Haber İl Emniyet Müdürü Emre Gençlerle Başbaşanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER