İl Genel Meclisinden limanlara ziyaret

İl Genel Meclisinden limanlara ziyaret


SAMSUN (A.A) - Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Meclis üyeleri ile birlikte Samsunda faaliyet gösteren limanları inceledi.
     Yeşilyurt ve Samsunport limanlarını gezen Karakurt, burada yaptığı konuşmada, limanların ticaret ve ulaşım bakımından önemli yerler olduğunu söyledi.
     Limanları inceleyerek neler yaptıklarını yerinde denetlemek istediklerini belirten Karakurt, Komisyonlarımızla limanlarda yaptığımız incelemeler bir raporla meclisimize sunulacak, sonucunda ilimiz ve bölgemiz adına önemli sonuçlara vesile olacaktır diye konuştu.
     Samsunport Liman Müdürü Bedir Yıldırım ise 2010 yılında Samsun Limanının işletmesini Ceynak AŞ.nin aldığını hatırlatarak, Limana ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımların tutarı 30 milyon dolara yaklaştı. Burayı devraldığımızda yıllık gider 24 milyon lira, gelir ise 12 milyon lira idi. Şimdi şirketimiz zararı kara çevirme yolunda ilerliyor. Yaptığımız yatırımlarla Samsunda ciddi anlamda konteyner ticareti de yapılmaktadır. İlimizde üretilen mallar miktarı az da olsa konteyner aracılığıyla Çine bile gönderilebilmektedir. Önceden konteyner ticareti için buradan Mersine, İstanbula gitmek gerekirdi. Şimdi limanımızdan konteyner ticareti yapılabilmektedir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İl Genel Meclisinden limanlara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER