İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı -Vali Yurdakul: Kayıt dışı istihdam sadece Bitlisin değil, tüm Türkiyenin sorunu


BİTLİS (A.A) - Vali Veysel Yurdakul, kayıt dışı istihdamın sadece Bitlisin değil, tüm Türkiyenin sorunu olduğunu söyledi.
     Bitlis Polisevinde düzenlenen toplantıda konuşan Yurdakul, devletin resmi olarak uyguladığı teşvikler, aktif istihdam tedbirleri ve birtakım kaynakların bulunduğunu belirtti.
     İstihdam konusunda, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla seferber olacaklarını ifade eden Yurdakul, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün, reel istihdamı artırmaya yönelik tedbirler alırken, bir taraftan da piyasa araştırması yaptığını anımsattı.
     Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bu istihdam politikaları ve istihdama ilişkin faaliyetlerde kullanabileceğimiz bir doküman olmuş. İstihdam bütün ekonomilerin sorunu. Bugün Amerikaya gitseniz de herkes istihdamı artırmak, kaliteli ve nitelikli gelir getirici istihdam alanlarını aramakta. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın sağladığı imkan ve kabiliyeti sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Kayıtlı işsiz oranımız çok düşük. Her yerde olduğu gibi burada da kayıt dışı çalışanlar var. Bu ilde kayıt dışı istihdamı kayıt içine alarak, gerçek fotoğrafı görmemiz lazım. Gerçek resmi iyi çekemiyorsak, istihdamla ilgili geliştireceğimiz tedbirler de anlamsız olur. Kayıt dışı sadece Bitlisin değil, tüm Türkiyenin sorunu. Bunun için çaba harcayalım.
     Kendilerine iş önerildiği halde çalışmayan bir kesimin bulunduğunu kaydeden Yurdakul, ancak böyle bir şeyin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını kaydetti.
     Yurdakul, Türkiyede en büyük işveren devlettir. Türkiyenin sorunu işsizlik değil, niteliksizliktir. Patron ağlıyor işçi bulamıyorum diye, işçi ağlıyor iş bulamıyorum diye. Bu nedenle Bitlis gibi işsizliğin yüksek olduğu yerlerde, olağanüstü istihdam alanlarını oluşturmamız gerekiyor dedi.
     Bitlisin 5 yıl içinde jeopark, kayak sporları merkezleri, kayak akademisi, Bitlis evleri, Ahlat Selçuklu Mezarlığı projeleriyle ciddi bir atılım yapacağını bildiren Yurdakul, Bitlisin sahip olduğu ürünlerin, turistik ürünlere dönüştürülmesiyle turizmin, kentte istihdamda başat bir sektör olacağını kaydetti.
     Yurdakul, Turizmi çok önemsiyoruz. Çünkü turizm toplumları dönüştüren bir alan. Turizm daha temiz, hijyenik, barışçı, dikkatli ve kültürlü insanlar yetiştiren bir sektör. Bu bir günde olmuyor. Kamu kaynağı bulamazsak, bunu sivil toplum kuruluşlarından temin ederiz. Kamu, yerel ve sivil toplum kuruluşu kaynaklarıyla, Bitliste istihdam konusunu çözmeye çalışacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER