İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Bilici: Kayseride 2012 yılında toplam 695 milyon lira yatırım yapılacak


KAYSERİ (A.A) - Vali Mevlüt Bilici, Kayseride 2012 yılında toplam 695 milyon lira yatırım yapılacağını bildirdi.
     İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Bilici başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.
     Bilici, burada kentte devam eden projelerle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.
     Kentteki problemlerin kurumlar arasındaki koordinasyonla aşılacağını dile getiren Bilici, şunları kaydetti:
     Bu toplantıda ilin genel konu ve sorunları araştırılarak çözüm yolları bulunmaya çalışılacaktır. Kentimizde 2012 yılında 20 yatırımcı kuruluşun 760 projede uygulama yapacağı ortaya çıkmıştır. Bu projeler için ayrılan ödenek miktarı yaklaşık 324 milyon liradır. Mahalli idarelerde ise 335 proje karşılığında 371 milyon lira yatırım yapılacağı anlaşılmaktadır. Böylece Kayseride 2012 yılında toplam 695 milyon lira yatırım yapılacaktır. Bu projelere Haziran ayı itibariyle 280 milyon lira harcanmıştır. Bu da projelerde yaklaşık yüzde 40 gerçekleşme olduğunu göstermektedir.
     Projelerin tamamlanması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Bilici, Bizim en önemli projelerimiz sulama, sağlık ve ulaşımla ilgili projelerdir. Sulamada Develi Ovası, Sarıoğlan, Yamula, Bahçecik ve Gümüşören Barajı, projeleri devam etmektedir. Sağlıkta bin 500 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili de çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ulaşımda Ankara-Kayseri hızlı tren projesinin proje ihalesi yapıldı diye konuştu.
     Toplantıda, Vali Bilicinin konuşmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürlüğü yetkilileri, kurumlarının proje çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER