İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bayramlaşma

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bayramlaşma


VAN (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, bayramlaşma programı tatil sonrası gerçekleştirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen bayramlaşmaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.
     Törende konuşan Sayılır, bayramların bir milletin birlik, beraberlik, sevgi, saygı duygularının üst düzeye çıktığı günler olduğunu ifade etti.
     Bu yıl 3 bayramı bir arada yaşama mutluluğuna ulaştıklarını da belirten Sayılır, bu mutluluğu yaşamalarına vesile olan herkese teşekkür etti.
     Deprem ve sonrasında müdürlük olarak yapılan çalışmalara değinen Sayılır, şöyle konuştu:
     Müdürlük olarak depremin ilk gününden itibaren çalışmalara başladık. Eğitim camiası olarak çadır, temel ihtiyaçların dağıtımında görev aldıktan sonra, insanlarımızın yaşam alanları için oluşturulan çadır ve konteyner kentlerde, eğitimcilerimiz görev aldı. Valiliğimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde 3 bin öğrencimizi dershaneye gönderdik. İlimizde kalan öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması için eğitim süresini haftada 6 güne çıkardık. Her gün 1 saat fazla ders işleyerek, 180 iş gününde diğer illerimizle birlikte eğitim dönemini tamamladık. Okulları yıkılan veya ağır hasar gören öğrencilerimizi, devletin imkanlarıyla başka okullara taşıdık. Devlet ve hayırseverlerin desteğiyle yıkılan bin 15 dersliğimizin yerine, şu an eğitime yetiştirilen ve yapımı devam eden toplam 2 bin 560 derslik yaptık ve yapıyoruz.
     Tören, bayramlaşmayla sona erdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bayramlaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER