İl Sağlık Müdürü Öksüzkayadan bayramda beslenme

İl Sağlık Müdürü Öksüzkayadan bayramda beslenme önerileri


KAYSERİ (A.A) - İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, ramazan boyunca oruç tutan kişilerde beslenme düzeninde değişiklikler meydana geldiğini belirterek, bayramda aşırı besin tüketiminin sağlık problemlerine yol açabileceğini bildirdi.
     Öksüzkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan sonrası aşırı yemek tüketiminin, hazımsızlık ve mide problemleri gibi sorunların yanı sıra kan şekeri yükselmesine, sindirim sistemi sorunları yaşanmasına yol açabileceğini belirtti.
     Ramazan Bayramında dengeli beslenme kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Öksüzkaya, şu uyarılarda bulundu:
     Ramazan sonrası hafif kahvaltı ile güne başlanmalı ve gün boyu öğünlerde ağır yemeklerden ve tatlılardan kaçınarak olası problemlerinin önüne geçilmeli. Aile ziyaretlerinde ev sahiplerinin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalı. Baklava ve revani gibi hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine güllaç, sütlaç veya muhallebi tercih edilmelidir. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı artırılmalı. Çocuklar, büyümelerine ve gelişimlerine katkısı olmayan boş enerji kaynağı şeker ve şekerli besinlerden uzak tutulmalı, bu tür besinlerin tüketiminden sonra diş temizliğine özen gösterilmeli.
     Kafeinli içeceklerin yaşlılarda ve yüksek tansiyon hastalarında rahatsızlığa neden olabileceğini ifade eden Öksüzkaya, Ramazan sonrası kahve ve çay tüketimine dikkat edilmeli, bitki çayları tercih edilmeli. Günde 2 fincandan fazla kahve tüketmekten kaçınılmalı dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İl Sağlık Müdürü Öksüzkayadan bayramda beslenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER