İlaçta ucuz fiyat turisti cezbediyor

İlaçta ucuz fiyat turisti cezbediyor -Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun: -Avrupada A ilacı 10 liraysa Türkiyede bunu 3 liradan alabiliyorsunuz. Neredeyse üçte biri fiyatına ilaç alıyor turistler. Dolayısıyla Türkiyede ilaç


ANTALYA (A.A) - Güç Gönel - Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, Avrupada A ilacı 10 liraysa Türkiyede bunu 3 liradan alabiliyorsunuz. Neredeyse üçte biri fiyatına ilaç alıyor turistler. Dolayısıyla Türkiyede ilaç fiyatları cazibeli bir hal alıyor dedi.
     Kerem Zabun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyada kent genelinde bine yakın eczane olduğunu, bunların arasında 350sinin turizmin yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösterdiğini kaydetti.
     Zabun, Antalyadaki eczanelerden bu yıl yapılan satışta, kutu adedi bakımından artış, gelirlerde ise düşüş olduğunu anlattı. Bunun ilaç fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığını belirten Kerem Zabun, Cirosal bazda baktığımızda 2012nin 2011e göre kötü geçtiğini söyleyebiliriz dedi.
     Türkiyenin ilaç fiyatları bakımından pek çok Avrupa ülkesine göre çok ucuz olduğunu vurgulayan Kerem Zabun, tatile gelen turistlerin sürekli kullandıkları ilaçları toplu halde Antalyadan almayı tercih ettiklerini ifade etti. Turistlerin aynı ilacı ülkesinde aile hekimine yazdırmasıyla Antalyada otel hekimine yazdırması arasında önemli fiyat farkı bulunduğunu vurgulayan Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyede şu anda bir A ilacının fiyatı, Avrupadan yüzde 60 daha ucuz. Türkiyede satılan orijinal bir ilacın fiyatının, Avrupadaki en ucuz ülkeden yüzde 40 daha ucuz olduğunu söyleyebilirim. Muadilleri hariç. Bir de muadilleri ve bunların iskontolarını da düşünürseniz, Avrupada A ilacı 10 liraysa Türkiyede bunu 3 liradan alabiliyorsunuz. Neredeyse üçte biri fiyatına ilaç alıyor turistler. Dolayısıyla Türkiyede ilaç fiyatları cazibeli bir hal alıyor.
    
     -Ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları, cinsel performans artırıcılar-
    
     Kerem Zabun, Antalyaya tatile gelen turistlerin en çok ağrı kesici, doğum kontrol hapı, vitamin, ağrı kesici krem, cinsel performans artırıcı ve zayıflama ilacı aldığını bildirdi.
     Turist tercihlerinde son yıllarda önemli bir değişiklik olmadığını, turizm eczanelerinin de sezon öncesinde bu tipteki ilaçları stokladıklarını anlatan Zabun, Bir doğum kontrol hapının miadı 2 yıldır. Turist daha ucuz olduğu için o ilacı buradan toptan alıp gidecektir. Kendi ekonomisini düşünürse bu ciddi bir rakam diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlaçta ucuz fiyat turisti cezbediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER