İlk defa elbiselerini kendileri seçtiler

İlk defa elbiselerini kendileri seçtiler -Köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları Aksaray Valiliğinin Biz Varız projesi ile sinema ve lunapark ile tanıştı -İlk defa kendi elbisesini ve ayakkabısını seçen çocukl


AKSARAY (A.A) - Aksaray Valiliğinin Biz Varız Projesi kapsamında köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları, sinema ve lunapark ile tanıştırıldı. Çocuklar gittikleri mağazalarda ilk defa kendi kıyafetlerini seçme mutluluğunu yaşadı.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje ile köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları belirlendi. Vakıf görevlilerince servislerle evlerinden alınan 5-12 yaş arası 150 çocuk, Aksarayda unutamayacakları bir gün yaşadı.
     Alışveriş merkezlerine götürülen çocukların çoğu, hayatlarında ilk kez yanlarında anne ve babaları olmadan kendi giyeceği elbise ve ayakkabıyı fiyat etiketine bakmadan alma fırsatı buldu.
     Alışveriş merkezinin sinema salonunda Buz Devri isimli filmi izleyen çocuklar, hayatlarında ilk kez sinemaya geldiklerini söyledi. Burada öğle yemeği de yiyen çocuklar, kendilerine hediye edilen bisikletlerle mutlu oldu.
     Öğleden sonra gittikleri lunaparkta, çarpışan araba, atlıkarınca ve tırtıl gibi oyun araçlarına binerek gönüllerince eğlenen çocuklar, mutluluklarını dile getirirken, yetkililere teşekkür etmeyi de unutmadı.
     Gün boyu çocukları yalnız bırakmayan Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir, Biz Varız projesi ile vakıf tarafından yardım yapılan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik bir çalışmanın gerçekleştirildiğini söyledi.
     Bir süre çocuklarla sohbet eden Demir, tatilde de olsa hikaye ve roman okumalarını tavsiye etti. Okuma alışkanlığı kazanmanın önemine işaret eden Demir, Haftada en az bir kitap okuyun. Okumaktaki gaye anlamaktır. Yavaş yavaş, anlayarak okuyun. Okuyup anladıkça, bilginiz çoğaldıkça, ailenize ve ülkenize yararlı bireyler olursunuz dedi.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Aksarayda bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sahip çıktığını ifade eden Demir, şunları kaydetti:
     Vakıf mütevelli heyeti, yardım yapılacak vatandaşların durumunu titizlikle değerlendirmektedir. Devletimizin imkanları halkımızın emrindedir. Devlet halktan aldığını tekrar halkın hizmetine sunmaktadır. Sosyal devlet anlayışının en güzel şekilde uygulanması çalışmalarımız devam ederken, maddi durumu elvermediği için hayatında sinema görmemiş, lunaparkta eğlenmemiş ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının, hazırlanan güzel bir proje ile sinemada film izlemeleri, lunaparkta eğlenmeleri sağlanmış, her çocuğa bir bisiklet hediye edilerek çocuklarımız sevindirilmiştir.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İlk defa elbiselerini kendileri seçtiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER