İlk kez Akdamar Adasını gezdiler

İlk kez Akdamar Adasını gezdiler -Van Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince Akdamar Adasına düzenlenen gezi sayesinde çok sayıda depremzede ilk kez adayı görme fırsatı buldu


VAN (A.A) - Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekiplerince Akdamar Adasına düzenlenen gezi sayesinde çok sayıda depremzede ilk kez adayı görme fırsatı buldu.
     Kentte meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlara yönelik hazırlanan yardım ve kültürel etkinliklerin içinde yer alan TDP ekipleri, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelere moral vermek amacıyla başlattıkları tarihi ve turistik gezi programlarını sürdürüyor.
     Bu kapsamda, Kaya Çelebi ve Altınsaç konteyner kentlerinde yaşayan 500 depremzede için Akdamar Adasına gezi düzenleyen TDP ekipleri, konteyner kentlerden minibüslerle aldıkları depremzedeleri, Gevaş ilçesindeki Akdamar İskelesine taşıdı.
     Daha sonra teknelerle adaya geçen depremzedeler, ilk kez adayı ve anıt müze olarak kullanılan Akdamar Kilisesini yakından görme fırsatı buldu.
     Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kilisenin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi edinen depremzedeler, polisler ile çeşitli oyunlar oynadı ve gölde serinledi.
     Düzenlenen gezi sayesinde güzel bir gün geçiren ve TDP ekiplerine teşekkür eden depremzedelerden Reşit Irk (72), 42 yıldır Vanda yaşadığını belirterek, ilk kez adaya ayak bastığını söyledi.
     Vanın çok sayıda tarihi ve doğal güzelliği olduğuna dikkati çeken Irk, Vanlılar olarak içinde yaşadığımız güzelliklerin farkında değiliz. Bu tür etkinlikler sayesinde bu güzelliklerin farkına varıyoruz. Buna vesile olanlara teşekkür ediyorum dedi.
     Hatice Çatuk ise sıcaklardan dolayı konteynerlerde bunaldıklarını vurgulayarak, Kışın soğuktan üşüdük, yazın ise konteynerde bunaltıcı bir sıcak var. Çok sıkılmıştık, Ramazan öncesi düzenlenen bu geziyle rahat bir nefes almış olduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İlk kez Akdamar Adasını gezdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER