İlkokul öğrencilerine ücretsiz diş muayenesi

İlkokul öğrencilerine ücretsiz diş muayenesi -Sakarya genelinde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bin öğrenci ücretsiz diş muayenesinden geçirildi


SAKARYA (A.A) - Sakarya genelinde, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bin öğrenci ücretsiz diş muayenesinden geçirildi.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, yapılan çalışmalar kapsamında, ilköğretim okullarının ana sınıflarında bulunan bin öğrenci, ücretsiz diş taraması yapıldı ve diş macunu ile diş fırçası hediye edildi.
     Çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, bu tür taramaları her yıl düzenli olarak yaptıklarını anlattı.
     Ana sınıfı öğrencilerini, Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezine ait otobüslerle öğretmenleri eşliğinde taramadan geçirdiklerini belirten Yüce, Daha sonra öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiriyoruz. Bu çalışmayla ilimizde eğitim ve öğretim yapan yaklaşık bin öğrenci taramadan geçirildi. Ayrıca muayenesi yapılan her çocuğa diş macunu ve diş fırçası hediye ettik dedi.
     Yüce, diş sağlığı konusunda bireylerin yeterince bilinçli olmadığına işaret ederek, bu konuda sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu aktardı.
     Sağlıklı beslenmeyle dişlerin korunabileceğine dikkati çeken Yüce, Doğru beslenmenin, sistemli ve yeterli ağız-diş bakımıyla kombine edilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Tabi hekimin de yardımıyla, ağız bakımında en önemli görev bireyin kendisine düşüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İlkokul öğrencilerine ücretsiz diş muayenesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER