İMO Adana Şube Başkanı Bakır:

İMO Adana Şube Başkanı Bakır: -Adana altyapı ve ulaşım sorunu çözülmeyen bir kenttir


ADANA (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Adananın altyapı ve ulaşım sorunu çözülmeyen bir kent olduğunu savundu.
     Bakır, yazılı açıklamasında, Adananın her gün biraz daha yaşanılır olmaktan uzaklaştığını ve kentte yaşamanın başlı başına bir sorun olduğunu öne sürdü.
     İnsan hayatını kolaylaştırmak ve yaşam standardını yükseltmek amacıyla düzenlenmesi gereken kentlerin göç, yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kaçak yapılaşma, imar afları, çarpık kentleşme, popülist kararlar, bilimi ve bilim insanlarını yok sayan yaklaşımlar nedeniyle her gün biraz daha yaşanılır olmaktan uzaklaştığını savunan Bakır, şunları kaydetti:
     Kentsel sorunlar zincirinin önemli bir halkası olan kent içi ulaşım, yayaların kaldırım kullanma hakkının gasp edilmesi, ara sokakların yazboz tahtası gibi kullanılması, caddelerde her hangi bir nedenle açılan kanalların sağlam malzeme ile doldurulmaması, sökülen parke taşlarının tekniğe uygun döşenmemesi, normal yağışlarda bile tahliye kanallarının yağmur yükünü taşıyamaması gibi konular, kentteki tartışmaların odak noktasını oturmaktadır. Adana altyapı ve ulaşım sorunu çözülmeyen bir kenttir. Kent yaşamı insanın ihtiyaçlarından trafiğe kadar bir bütündür. Soruna bütünden yaklaşmak, planların bütünlükçü sürdürülebilir olması, uygulamaların buna göre yapılması gerekir.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İMO Adana Şube Başkanı Bakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER