İMO Yalova Temsilcisi Renkler:

İMO Yalova Temsilcisi Renkler: -İstanbulu kurtarmak adına Yalovaya zarar veriyorlar


YALOVA (A.A) - TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yalova Temsilcisi Mahmut Renkler, İstanbulu kurtarmak adına Yalovaya zarar veriyorlar dedi.
     Mahmut Renkler, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde depremin tarihi ve yeri hakkında yapılan demeçlere tepki gösterdi.
     Bu açıklamalardan Yalovanın zarar gördüğünü ifade eden Renkler, Deprem profesörlerinin çoğu ısmarlama gün veriyorlar. Depremin tarihini belirlemek günümüz teknolojisiyle mümkün değildir. Bu profesörler çıkıp falcı gibi kehanetlerde bulunuyorlar. Bazı istatistikler var, ama durup dururken bu adamlar belirli yerlerde belirli zamanlarda adres göstererek bu senaryoları yazıyorlar dedi.
     Açıklamaların arkasında başka şeylerin olduğuna dikkati çeken Renkler, Kentsel dönüşümü teşvik amaçlı açıklamalar bunlar. Birçok uygulamada İstanbulu kurtarmak adına fay hattı İstanbulun yakınından geçmiyor, güneyinden geçiyor açıklamaları yapılıyor. İstanbulu kurtarmak adına Yalovaya zarar veriyorlar. Oysa fay hattının geçtiği yer belli. Fayın bizim önümüzde bulunan kısmı kırıldı. Kırılacak olan bölüm bizden sonraki kısım diye konuştu.
     Birçok vatandaşın depremde yıkılmayan binanın kendini ispatladığını düşündüğünü, ancak bu yaklaşımın yanlış olduğunu vurgulayan Renkler, şöyle devam etti:
     Bizde değişik bir algılama var. Birçok kişi geçen depremi atlatan binaların rüşdünü ispatladığını düşünüyor. Bu konuyu bir boks maçı gibi düşünmek lazım. 17 Ağustos depreminde bir bina gardını o yöne doğru almış olabilir. Ancak ters bir taraftan gelecek bir yumruğun o binaya ne yapacağını kimse bilemez. O nedenle kimse benim bina geçen depremi alnının akıyla atlattı dememeli. Depremin birçok bilinmeyen parametreleri vardır.
     Yalovadaki kentsel dönüşümü de sert bir dille eleştiren Renkler, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Roman vatandaşlara 1960lı yıllarda kentlerin kenarlarında buyurun şuralarda oturun demişler. Herhangi bir mülkiyet olmaksızın geçici barınma hakkı verilmiş. Onlar da yıllarca orada oturmuşlar. Kentler büyüyünce bir baktılar ki Roman vatandaşların oturduğu o bölgelerin manzarası güzel. Hadi kentsel dönüşüm başlatalım denildi. Yer parası vermeyeceksin. Bir tek enkaz parası vereceksin. Avantadan elde edilen bu yerler müteahhitlere peşkeş çekilecek.
    
     Muhabir : Erhan Erdoğan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İMO Yalova Temsilcisi Renkler: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER