İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler -Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, görüşmelerin ümit verici olduğunu bildirdi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, İmralı ile yapılan görüşmelerin ümit verici bir başlangıç olduğunu belirtti.
     Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplanarak, bir basın açıklaması düzenledi.
     Burada platform adına açıklamayı İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut okudu.
     Akbulut, Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Batman Milletvekili Ayla Ata Akatın İmralıda Öcalan ile Kürt sorununu çözme görüşmeleri başlattığını anımsattı.
     Yeni başlayan sürecin ülke genelinde ümit verici bir başlangıç olarak karşılandığını ifade eden Akbulut, şöyle konuştu:
     Özellikle Kürt sorununun Anayasal çözümü konusunda parlamento, aktif bir tutum içerisinde hareket etmelidir. Barışa götürecek kapının aralanmasıyla beraber kamuoyunun, STKların, aydın, yazar, gazeteci ve en önemlisi de ana muhalefet partisinin olumlu mesajlar yayınlamaları, barış yoluna ışık tutacaktır. Müzakere sürecinde şiddet kültürü ile baş etmek, olası provokasyonları önlemek, linç teşebbüslerinin yaşanmamasını sağlamak için toplumsal tüm kesimlerin barış dilini kullanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmekte.
     Yıllardır medyada ihmal edilen barış dilinin nihayet kullanılmaya başlanmasının önemli olduğunu kaydeden Akbulut, hükümetin, muhalefet partilerinin ve aydınların üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini beklediklerini belirtti.
     Açıklamaya, platform üyeleri, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER