INAS Başkanı Smedley:

INAS Başkanı Smedley: Türkiye INASın yeni bir üyesi. Türkiye Milli Takımını ilk kez Portekizde futsal branşında tanıdım. Türkiye sonra inanılmaz bir ilerleme gösterdi -İstanbulda düzenlenecek olan Avrupa Salon Atletizm


ERZURUM (A.A) - Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Başkanı Geoff Smedley,Türkiyenin organizasyonlarda son dönemde inanılmaz bir ilerleme gösterdiğini belirterek, Düzenlenen her organizasyonda bunu daha iyi görme şansımız oldu dedi.
     Smedley, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede düzenlenen uluslararası şampiyonaların zihinsel engelli gençlerin gelişmesinde ve sosyalleşmesinde önemli rol oynadığını söyledi.
     INAS tarafından Türkiyede farklı organizasyonlar düzenlendiğini belirten Smedley, Türkiyede bugüne kadar 3 ayrı şampiyona düzenledik. Dördüncü şampiyona İstanbulda olacak. Organizasyonlar arasında bisiklet şampiyonası ayrı bir önem taşıyordu. İstanbulda düzenlenecek olan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası bizim için çok önemli. Türkiyede düzenlenen her uluslararası şampiyona buradaki sporcuların bakış açısını ve sosyal adaptasyonunu güçlendiriyor, gençlerin gelişimini tamamen değiştiriyor diye konuştu.
    
     -Türkiye inanılmaz bir ilerleme gösterdi-
    
     Uluslararası şampiyonaların Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Smedley, Türkiyenin organizasyonlarda son dönemde inanılmaz bir ilerleme gösterdiğini belirterek, Düzenlenen her organizasyonda bunu daha iyi görme şansımız oldu dedi.
     Türkiyenin INASın yeni bir üyesi olduğunu ifade eden Smedley, Türkiye Milli Takımını ilk kez Portekizde futsal branşında tanıdım. Türkiye sonra inanılmaz bir ilerleme gösterdi. Avrupadan, Türkiyeye bakıldığı zaman çok güçlü futbol taraftarı oldukları kanısına varılır. Bir de Türkiye denilince akla güreş geliyor diye konuştu.
     Smedley, Türk sporcuların İstanbuldaki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.
     Erzurumda gerçekleştirilen 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasını takip eden Belçikalı iki görevlinin, 2018 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunlarına zihinsel engellilerin de katılması için çalışma yaptığını dile getiren Smedley, bu oyunlara zihinsel engellilerin de katılmasını çok istediklerini belirtti.
     Geoff Smedley, şunları söyledi:
     2018 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunlarında zihinsel engelli sporcuların da yarışabilmesi için Erzurumda önemli adımlar atıldı. Zihinsel engelli sporcuların oyunlarda olma ihtimali var. Sporcuların paralimpik branşlarına katılabilmeleri için sınıflandırma yapılması gerekiyor. Sınıflandırma olmadan sporcularımızın paralimpik oyunlarına katılma ihtimali yok. Bu sınıflandırmaları Erzurumda yapmaya çalıştık. Gerçek zihinsel engelli olduklarını ispatlamak için de sınıflandırma gerekiyor. Bu büyük bir çalışma ve büyük bir adım.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber INAS Başkanı Smedley: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER