İnegölde bir polisin ölümü ikisinin de

İnegölde bir polisin ölümü ikisinin de yaralandığı kavga -Bayramda amirlerinden izin alamayınca silahıyla 1 polis arkadaşını öldürdüğü, 2 arkadaşını da yaraladığı iddiasıyla yargılanan tutuklu polis memurunun, ceza-i ehliyetinin bulunm


BURSA (A.A) - İnegöl ilçesinde Kasım 2010da, bayramda amirlerinden izin alamayınca silahıyla 1 polis arkadaşını öldürdüğü, 2 arkadaşını da yaraladığı iddiasıyla yargılanan tutuklu polis memurunun, ceza-i ehliyetinin bulunmaması nedeniyle tam teşekküllü bir hastanede tedavi ettirilmesine karar verildi.
     Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, kasten adam öldürme ve yaralama suçlarından yargılanan tutuklu sanık Suat Karabağ (31), son kez hakim karşısına çıktı.
     Tutuklu sanık, son sözünde mahkemenin takdirine sığındığını söyledi.
     Mahkeme heyeti, sanığın ceza-i ehliyetinin bulunmadığı yönündeki Adli Tıp raporunu dikkate alarak tam teşekküllü bir hastanede tedavi ettirilmesine karar verdi. Sanık, tedavinin ardından sağlığına kavuşması durumunda, tahliye edilecek.
    
     -Olay-
    
     İnegöldeki Polis Merkezinde Kasım 2010da, polis memuru Suat Karabağ, amirlerinden bayram izni için olumsuz cevap alması üzerine, karakolda bulunan meslektaşlarına silahıyla ateş etmiş, polis memurları Selahattin Arslan, Murat Solak ve Halil Kazanlı yaralanmıştı. İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polislerden Halil Kazanlı, yaşamını yitirmişti.
     Gözaltına alınan Karabağ, mahkemece tutuklanmış ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine tedavi görmesi için Metris Cezaevine gönderilmişti. Karabağa İstanbul Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesinden cezai ehliyetinin bulunmadığına dair rapor verilmişti. Sanık, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesindeki tedavisinin ardından 7 ay önce Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilmişti.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İnegölde bir polisin ölümü ikisinin de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER