İnönü Bulvarı trafiğe açılıyor

İnönü Bulvarı trafiğe açılıyor -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Ekipler bir gün daha çalışacaklar, yarın ya da en geç ertesi gün sabah saatlerinde burayı iki hat olarak trafiğe açmış olacağız -Böylece en a


ANKARA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uzun süredir kapalı olan İnönü Bulvarının trafiğe açılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. Yıldırım, Ekipler bir gün daha çalışacaklar, yarın ya da en geç ertesi gün sabah saatlerinde burayı iki hat olarak trafiğe açmış olacağız dedi.
     İnönü Bulvarında metro çalışmalarını inceleyen ve bilgi alan Yıldırım, İnönü Bulvarında Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının olduğu bölgede yaklaşık 200-250 metrelik kesimde çok yoğun çalışmalar olduğunu belirtti. Buradaki çalışmaların başlangıçta trafik altında yapılmasının planlandığını ifade eden Yıldırım, Ancak bunun emniyet açısından doğru olmadığını gördük ifadesini kullandı.
    
     Bulvarın kapalı olmasının Ankara trafiğine yük oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, yolun hemen hemen açılışa hazır hale geldiğini ancak trafik emniyetine yönelik çalışmaları yeterli bulmadığını bildirdi. Yıldırım, Ekipler bir gün daha çalışacaklar, yarın ya da en geç ertesi gün sabah saatlerinde burayı iki hat olarak trafiğe açmış olacağız. Böylece en azından Kızılaydan Eskişehir istikametine giden güzergahta kısmi bir rahatlama olacak diye konuştu.
     Yolun diğer kısmının tamamlanması için de yoğun olarak çalışıldığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
     10-15 gün içerisinde belki daha da önce Eskişehirden Kızılaya doğru olan yolu da açmayı planlıyoruz. Böylece Ankaranın doğu-batı hattındaki ana güzergah tamamen trafiğe açılmış olacak. Metro inşaatları planlandığı gibi gidiyor. Toprak altında çalıştığımız için zaman zaman beklenmedik gelişmeler yaşanabiliyor, Ankaranın altında ciddi bir altyapı var ve rahat bir zemin değil. Çeşitli kuruluşlara ait geçişler var, geçmişteki bazı oluşumlar çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor ancak daha fazla çalışarak çalışmalarımızı planlandığı şekilde yürütüyoruz.
     Ankaralıları metro konusunda daha fazla bekletmemeyi amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım, Bir kaç ay içerisinde yer üzerindeki çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış olup, yüzeydeki faaliyetler normal seyrine dönmüş olacak. Yılbaşına kadar da ilk ray kaynağını yapıp, araçların testlerinin ardından Kızılay-Çayyolu metrosunu en geç 2013 yılı Ekim ayında açmış olacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tamer Toğanaş/İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İnönü Bulvarı trafiğe açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER