İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden istifa

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden istifa -Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Doğanay, görevinden istifa etti


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Doğanay, görevinden istifa etti.
     Doğanay, Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, kendini tanıtarak, memleketine hizmet etmek ve ailesine yakın olmak amacıyla 1997 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başladığını ve 3,5 yıldır profesör olduğunu dile getirdi.
     Akademik çalışmalarının pek çok uluslararası ve ulusal ödül aldığını, yaptığı yayınların uluslararası dergilerde 495 atıf aldığını ve ulusal ve uluslararası piyasada ticari ürün olarak satılan bir alet geliştirdiğini hatırlatan Doğanay, 1997den bu güne pek çok entrikalardan geçmiş, mücadele azmiyle bu günlere gelmiş bir öğretim üyesiyim. Bu üniversitede topluma hizmet etmekten ve akademik çalışma içinde olmaktan başka hiçbir şeyin içinde bulunmadım. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniğinin Türkiyenin en tanınmış ve en etkili çalışan kliniklerinden biri haline gelmesinde büyük emeklerim olmuştur ifadelerini kullandı.
     Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelikin Malatya ve Malatyalı düşmanı birkaç öğretim üyesinin güdümünde üniversiteyi başarısız şekilde yönettiğini savunan Doğanay, kendisine ve diğer arkadaşlarına baskı yapıldığını ileri sürerek, istifa ettiğini açıkladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER