İnsan Hakları Derneğinden 2 tahliye talebi

İnsan Hakları Derneğinden 2 tahliye talebi


MARDİN (A.A) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi 2 hükümlünün sağlık şartları yüzünden tahliye edilmesini talep etti.
     İHDden yapılan yazılı açıklamada 2009 yılından bu yana Mardin cezaevinde hükümlü olarak bulunan Murşit Aslanın 2000 yılında Adli tıp kurumu raporu ile Cumhurbaşkanlığı tarafından 104/2-b maddesi kapsamında serbest bırakıldığı, 2009 yılında Diyarbakır 4.ğır Ceza mahkemesi hakkında verdiği kararın kesinleşmesi nedeni ile örgüte yardım yataklık suçundan hükümlü olarak Mardin Cezaevinde olduğu bildirildi.
     Açıklamada şöyle denildi:
     07.04.2011 tarih ve 19 nolu kararında Dicle Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi norojen mesane tanısı konulmuş 08.09.2011 tarih ve 1134 nolu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi -bakıma muhtaç, hastanın mevcut durumu ile cezaevi koşullarında kalması mahkumun hayatını bağımsız idame ettirmediği için, 16.07.2012 tarihli adli tıp 3.ihtisas kurulu kararında Murşit Aslanın Anayasanın 104/2-b maddesinde belirtilen sürekli hastalık, sakatlık, kocama hali kapsamında değerlendirilmediği, tedavisi ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak engeli için uyumlu hale getirilmiş cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceği oybirliği ile mütalaa olunur denilmiştir.
     Aslanın 6411 sayılı yasa kapsamında yaptığı başvuru Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından -toplum güvenliği- gerekçesi ile reddedilmiştir.
     Öte yandan, siyasal suçtan müebbet hükümlü, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık kurulu raporunda -ayağa kalkamıyor, yürüyemiyor, sol elini günlük yaşam aktivitelerinde kullanamıyor, hastalık süreklidir, sakatlık bırakmıştır, kocama hali niteliğindedir, kanser olduğu tespiti yapılmıştır denilen Ramazan Özalp hala cezaevindedir. Adli Tıp Kurumunun vereceği raporu 2 yıldır beklemektedir. 6411 sayılı kapsamında başvurusuna hala cevap verilememiştir.
     Çok geç olmadan Ramazan Özalp ve Murşit Aslan serbest bırakılsın.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İnsan Hakları Derneğinden 2 tahliye talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER