İnternet dolandırıcılığına broşürlü bilinçlendirme

İnternet dolandırıcılığına broşürlü bilinçlendirme -Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü internet aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklarla ilgili broşürlü bilgilendirme yaptı


MUĞLA (A.A) - Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü internet aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklarla ilgili broşürlü bilgilendirme yaptı.
     Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde internet aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklarla ilgili bastırdıkları 10 bin broşürü ilçenin farklı yerlerine dağıtarak vatandaşları bilinçlendirdiklerini söyledi.
     Kocabıyık, polis logosu ile Emniyet Genel Müdürlüğünün kurum kimliğini kullanan kişilerin telif hakkı ihlali, terörizmi teşvik, pornografik sitelere erişim yaptınız gibi nedenlerle vatandaşlardan online ödeme yapmalarını istediğini belirtti.
     Kocabıyık, Emniyet Genel Müdürlüğünün böyle bir uygulaması yok. Web sayfasında görünen tüm bilgi ve resimler dolandırıcılık amacıyla geliştirilmiş olan virüstür. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamamaları için kesinlikle, kimlik numaralarını ve kredi kartı bilgilerini paylaşmamalı ve belirtilen adreslere para yatırmamalı dedi.
     Toplum Destekli Polislik Büro amirliği ekipleri de trafikte seyreden otomobilleri durdurarak broşür dağıttı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İnternet dolandırıcılığına broşürlü bilinçlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER