Irak ve Suriyeli, İznik Gölünün balıklarını

Irak ve Suriyeli, İznik Gölünün balıklarını sevdi -İki ülkeye İznikten yapılan İsrail sazanı ihracatı, önceki dönem 35 ton iken bu av sezonunda 60 ton olarak gerçekleşti


BURSA (A.A) - Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Genel Koordinatörü Ali Kahveci, Irak ve Suriyeye İznik Gölünden, iki sezonda toplam 95 ton balık ihraç ettiklerini bildirdi.
     Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistana gümüş balığı gönderilmesinin ardından Irak ve Suriyeye, İsrail sazanı ihracatı yapıldığını söyledi.
     Geçen yıl 9 aylık av sezonu süresince Irak ve Suriyeye 35 ton balık ihraç ettiklerini, bu sezon ise son nakliyelerle 60 ton rakamına ulaştıklarını belirten Kahveci, İki sezonda toplam 95 bin ton rakamına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz dedi.
     Ülke ekonomisine 15 bin dolar katkı sağladıklarını ifade eden Kahveci, Bu sezon ise ekonomiye katkımız 60 bin dolar civarında oldu. Kooperatifimizin hedefi İsrail sazanı ihracatını gelecek sezonlarda da sürdürmek. Devletimizin bize verdiği avlanabilir 100 tonluk stok miktarının tamamını ihraç etmek istiyoruz diye konuştu.
     İsrail sazanından önce Yunanistana gümüş balığı ihraç ettiklerini dile getiren Kahveci, Yaklaşık 7 yıldır bunu gerçekleştiriyoruz. Yıllık ortalama 40 ton ihracat yapıyoruz. Bu da ülke ekonomisine yaklaşık 30 bin avro kadar katkı sağladığımızı gösteriyor dedi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Irak ve Suriyeli, İznik Gölünün balıklarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER