İran heyeti, Erzurumda sivil savunmayı inceledi

İran heyeti, Erzurumda sivil savunmayı inceledi -Doğu Azerbaycan Valisi Beygi: Biz arama kurtarma konusundaki tecrübelerimizi tüm İslam ülkelerine aktarmaya hazırız. Bugünkü ziyaretimizin amacı da doğal afetlerde işbirliği y


ERZURUM (A.A) - İranın Doğu Azerbaycan Valisi Ali Rıza Beygi, Biz arama kurtarma konusundaki tecrübelerimizi tüm İslam ülkelerine aktarmaya hazırız. Bugünkü ziyaretimizin amacı da doğal afetlerde işbirliği yapmaktır dedi.
     Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzuruma gelen Beygi, Vali Yardımcısı Farruh Mescedi, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Kentsel İşler Genel Müdürü Murteza Movehednia ile beraberindekiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükleri makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
     Beygi ve beraberindekiler, daha sonra Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünü gezerek çığ, deprem gibi doğal afetlerde yapılan çalışmalar hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürkten bilgi aldı.
     Trafik, çığ, dağcılık, su altı ve su üstü, kimyasal, biyolojik ve nükleer saldırılara karşı oluşturulan ekiple de görüşen Beygi, seyyar ve şişme çadırları da inceledi.
     Beygi, burada gazetecilere yaptığı konuşmada, hükümetlerin her zaman bir olay vuku bulduğunda kendi halkları karşısında sorumlu olduklarını belirterek, doğal afetler konusunda her zaman tedbirli olmak gerektiğini söyledi.
     Bir afet olayı vuku bulmadığı döneme altın zaman dediklerini vurgulayan Beygi, şunları kaydetti:
     Kendimizi doğal afet olaylarına karşı çok iyi hazırlarsak bu bizim ne kadar becerikli ve zeki olduğumuzu gösterir. Tabii bu olaylar vuku bulduğu zamanda çok geniş bir alanı kapsıyor. Dolayısıyla büyük bir alan ve insanlar olaylardan etkileniyor. Doğal olarak bu tür olaylarda bir yerel kurumun, oradaki halkın ihtiyaçlarına cevap vermekte yetersiz kalabildiğini herkes biliyor. Dolayısıyla tecrübelerin aktarılması ve bu konularda işbirliklerine gidilmesi yapıcı olur.
    
     -Birçok konuda işbirliğimiz mevcuttur-
    
     Sivil savunma gibi birliklerin doğal afetlerde önemli görev üstlendiğini vurgulayan Beygi, Deprem vuku bulduğunda birbirlerimizin yardımlarına koşmalıyız. Dolayısıyla ortak işbirlikleri zaruridir. Birbirimizin dilini anlamamız, birbirimizin olanaklarından, teçhizatlarından yararlanmamız gerekiyor. Bu gibi olaylar vuku bulduğunda birbirimizin yanında olmalıyız, yardıma koşmalıyız diye konuştu.
     Beygi, Ekonomik, kültürel, turistik ve akademik işbirliğimiz mevcuttur. Aynı zamanda bu gibi konularda işbirliğine gitmemiz gerekiyor ki birbirimizin halkına yardımcı olabilelim ifadelerini kullandı.
     Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğündeki ekip ve teçhizatın ilk yardıma cevap verme kapasitesinde olduğunu anlatan Beygi, şöyle devam etti:
     Doğu Azerbaycan depreminde arama ve kurtarmadaki başarımız bu konularda önlem aldığımızın göstergesidir. Biz arama kurtarma konusundaki tecrübelerimizi tüm İslam ülkelerine, komşulara aktarmaya hazırız. Bugünkü ziyaretimizin amacı da doğal afetlerde işbirliği yapmaktır. Çeşitli konularda işbirliği yapıyoruz, sivil savunmayla ilgili de işbirliği yapmak için konuyu valimize ileteceğiz.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İran heyeti, Erzurumda sivil savunmayı inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER