İran heyeti, Samsun Valisi Aksoyu ziyaret

İran heyeti, Samsun Valisi Aksoyu ziyaret etti


SAMSUN (A.A) - İranın Golistan Eyaleti Valisi Javad Ghanaat ve beraberindeki heyet, Samsun Valisi Hüseyin Aksoyu makamında ziyaret etti.
     Aksoy, ziyarette, İranlı heyeti Samsunda görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Samsun ve Golistan arasındaki ikili ilişkilerin ortaya çıkması açısından bu ziyareti önemsediklerini aktaran Aksoy, Umuyoruz ki bu ilişkiler daha sonra daha somut olur ve ticari noktalara taşınır. Samsun tarım potansiyeli bakımından önemli bir şehir dedi.
     Hem sebze hem de meyve yetiştiriciliği açısından Samsunun toprak yapısının uygun olduğunu belirten Aksoy, şunları kaydetti:
     Bu anlamda ortak bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirilebilir. Samsunda lojistik anlamda da önümüzdeki dönemde merkez olma çalışmalarımız var. Samsun uluslararası ticaretin kavşak noktası olacaktır diye düşünüyoruz. Bu bakımdan Golistanın, Avrupa ülkeleriyle ilişkilerinde Samsun kavşak nokta olabilir. Çünkü Samsun deniz, hava, kara ve demir yolu ulaşımlarında kavşak nokta konumunda. Sanayi anlamında da yatırımlarımız mevcut. Çimento, bakır ve gübre fabrikalarımız ve değişik sektörlerde üretim yapan fabrikalarımız var.
     Ghanaat ise ziyaretin, iki şehrin büyük ticari anlaşmalar yapması için vesile olacağını ifade etti.
     İranda son dönemlerde özelleştirme atağı olduğunu açıklayan Ghanaat, İki ilde de sanayicilerin yatırım yapması için ziyaretlerde bulunulmalı. Ortak fuarlar ve seminerler düzenlenmeli diye konuştu.
     Golistanın farklı kavimlerden oluşan bir kent olduğunu vurgulayan Ghanaat, Golistana Küçük İran adı verildiğini de sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından ziyaret hediyeleşmeyle sona erdi.
    
     -Büyükşehir Belediyesini ziyaret-
    
     Heyet daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ile görüşen heyet, belediye, sınırları, hizmetleri ve işleyişiyle ilgili bilgi aldı.
     Ghanaat, Samsunu gezerken özellikle reklam panoları ve bilboardların dikkatini çektiğini belirterek, Daha önce gezdiğim ülkelerdeki reklam panolarında çoğunlukla o ülkenin değil yabancı ülkelerin dilinde reklamlar gördüm. Sizin panolarınızda farklı ürünlerin reklamları var ama hep kendi dilinizi, Türkçeyi kullanıyorsunuz. Bu çok hoşuma gitti. Dilinize önem verdiğinizin bir göstergesi bu ve takdire şayan bir durum dedi.
     Çakır da heyeti Samsunda ve belediyede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Golistan ile Samsun arasında şehir olarak benzerliklerin olduğunu düşünüyorum. Samsun Türkiyenin kuzeyindeki en büyük ve en hızlı gelişen şehir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İran heyeti, Samsun Valisi Aksoyu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER