İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Nohasi, TTSOyu

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Nohasi, TTSOyu ziyaret etti


TRABZON (A.A) - İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlunu ziyaret etti.
     Başkonsolos Nohasi, ziyarette yaptığı konuşmada, İranın Zencan eyaletinden Eyalet Valisi başkanlığında Trabzona bir heyetin geleceğini belirterek, bu ziyaretin her iki ülke ve il arasında daha verimli geçmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Zencan ile Trabzon arasındaki ticaretin gelişmesine önem verdiklerini ifade eden Nohasi, Zencan, İranın en fazla ihracat yapan illeri arasında bulunuyor. Bu ihracatın yüzde 70lik kısmı Türkiye ile gerçekleşiyor. Zencanda Trabzona ilgi vardır ve bizler bu ticaret rakamlarının artırılmasını arzu ediyoruz. Yapılacak ziyaret de bu konuda inşallah önemli fırsatlar doğurur diye konuştu.
     Nohasi, ayrıca Türkiyeden İrana giden turist sayısında bir artış yaşanması durumunda ileride uçak seferlerinin de düzenlenebileceğini belirtti.
     Hacısalihoğlu ise iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için üzerlerine düşen bütün görevleri yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, İran ve Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesini her zaman arzu ediyoruz. Ziyaretin verimli bir şekilde geçmesi için iş adamları arasında ikili görüşmeler ve her iki ildeki fırsatlar ile ihtiyaçlarla ilgili bilgilendirmeler faydalı olacaktır dedi.
     İranın ülke dışında aldığı malların naklinin de Trabzon üzerinden yapılmasının önemli olduğuna dikkati çeken Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
     Elbette ki sadece transit geçişlerin değil, buradan mal alımlarının yapılmasını da arzu ediyoruz. Ayrıca İrandan Trabzona gelen turist sayısında da önemli artışlar yaşandı. Uçak seferlerinin konulmasıyla birlikte Trabzondan da İrana yönelik bir turizm hareketi olabilecektir.
     Konuşmaların ardından, Hacısalihoğlu ve Başkonsolos Nohasi TTSO bünyesinde açılacak Zencan Ticaret Sanayi Odası bürosunu ziyaret etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Nohasi, TTSOyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER