İş adamından öğrencilere tavsiyeler

İş adamından öğrencilere tavsiyeler -Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Hedefi olmayan yola çıkamaz


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hedefi olmayanların yola çıkamayacağını söyledi.
     Konukoğlu, Anadolu Öğretmen Lisesine yaptığı ziyarette, öğrerncilere iş hayatındaki deneyimlerini anlatarak çeşitli tavsiyelerde bulundu.
     Başarılı olmanın olmazsa olmazlarından birinin mutluluk olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, Mutlu olamayan hiçbir şekilde başarıya ulaşamaz. Mutlu olmak isteyen öncelikle arkadaşlarına ve çevresine bakıp, onların sahip olamadıklarına sahip olduğunu görmeli, kendisinin sahip olamadığına sahip olanlara bakıp onlar gibi olmak için hırslanmalı ve hepsinden önemlisi de kazancı oranında mutlaka paylaşmayı bilmeli diye konuştu.
     Başaracağına inanan herkesin hedefine ulaşacağını anlatan Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Hedef, başarıya giden yolun sonu gibi görünse de başlangıcıdır. Çünkü, hedefi olmayan yola çıkamaz. Hedef; çalışarak, çabalayarak, azimle erişilebilir olmalı. Hiçbir zaman yılmayın, dürüst olun, dürüst çalışın, eğitiminizi aksatmayın. Bilginizin üzerine bilgi ekleyin. Eğitim ufuk açar, üniversite eğitimi alanın muhakeme yeteneği fazla olur. Başarı şansı her zaman için aynı eğitimi almayanlardan daha fazladır. Şimdi hiç kimse kalkıp da bana siz üniversite eğitimi alarak mı başarılı oldunuz diye bakmasın. Bizim zamanımızda üniversite eğitimi alan kaç kişiydi ki- Ama o devirler geride kaldı. Günümüzde üniversite eğitimi almayanların başarı şansı kalmadı. Üniversite eğitimi almakla kalmayıp, doktora yapın, çok iyi yabancı dil öğrenin, hatta iki dil öğrenmeye bakın.
    
     -Öğrencilere tavsiyeler-
    
     Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Konukoğlu, İş yerinde, iş tam kavranana kadar mutlaka mütevazı olunması gerekiyor. Ağabey veya abla demekten gocunmayın. Bildiğini ifade etmek yerine bilmez görünüp ustanın ya da amirin nazarında tehlike oluşturmadan uyumlu imajı verilmesi gerekiyor şeklinde konuştu. Gaziantep olarak sanayileşmede gösterdikleri başarıyı eğitim alanında gösterememenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Keşke okusaydım, keşke yabancı dilim olsaydı. Bunun üzüntüsünü ve eksikliğini her zaman hissettim. Sizlerin üniversiteyi tamamlamak ve iyi derecede yabancı dil bilmekten başka çareniz yok.
     Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Konukoğluna programın sonunda Okul Müdürü Namık Gedik ve öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Halil Çekici
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İş adamından öğrencilere tavsiyeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER