İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı

İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı -Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın: Her yıl iş kazası terörüne 1000-1500 can veriyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesince 20nci yıl etkinlikleri kapsamında, İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı düzenlendi.
     Anadolu Üniversitesi Hukuk fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın, AÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasında, iş güvenliğinin önemini anlattı.
     Türkiyede iş kazalarında da çok can kaybedildiğini kaydeden Prof. Dr. Aydın, Her yıl iş kazası terörüne 1000-1500 can veriyoruz. Çoğunun meslek haklarını alıp almadığının bilgisi bile yok. Bu yüzden iş güvenliği üzerinde durulması gereken çok önemli bir konudur diye konuştu.
     Fakülte olarak 20nci yıllarını kutladıklarını da hatırlatan Prof. Dr. Aydın, çalıştayla birlikte, öğrencilere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini de kaydetti.
     Açılış konuşmasının ardından çalıştayın ilk oturumu, AÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüvit Gerek başkanlığında başladı.
     Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Akın, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Hakim Olan İlkeler ve Genel Hükümler, AÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Oral, İş Sağlığı Güvenliği ve Denetimi konularında bilgi verdi.
     Oturumun ikinci bölümü ise Dekan Prof. Dr. Aydın başkanlığında, AÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Karacanın, İş Kazalarının önlenmesinde Eğitimin Rolü, AÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Bayboranın, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Göre İşveren Yükümlülükleri, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gaye Baycıkın, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Göre Çalışanın Yükümlülükleri konularında açıklamalarıyla devam etti.
     Çalıştaya, AÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER