İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu semineri

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu semineri yapıldı


KONYA (A.A) - 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun getirdiği yenilikler konulu bilgilendirme semineri, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
     SMMMO Başkanı İsmail Turan, oda hizmet binası seminer salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünkü seminerin güncel konulardan bir tanesi iş güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili 30 Haziranda Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu olduğunu söyledi.
     Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında yer alan ve 50 den fazla işçi çalıştıran yerler için kanun 1 Ocak 2013 tarihinde, 50den az işçi çalıştıran yerler için ise 30 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe gireceğini ifade etti.
     Turan, ayrıca az tehlikeli sınıfında yer alan iş yerleri içinse 50den fazla işçisi varsa 1 Ocak 2013, 50den az ise 30 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe gireceğini bildirdi.
     Bu kanun ile işverenlere yeni maliyetler getireceğini savunan Turan, şunları kaydetti:
     İşveren temsilcisi değiliz ama onların sorunlarını da biz dile getiriyoruz. Bu noktada şunu düşünmek gerekir. Birçok iş yerinde işçi kendi sağlığını düşünmedikçe işveren işçinin sağlığını detaylı olarak neden düşünüyor. Müfettişler gerekli sağlık ve güvenlik ortamı alınmasına rağmen yoklamalarda işçi yerine işvereni sorgulamakta. Kanun çıkmadan öncede Konya SMMMO olarak çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemiştik. Kanun yayınlandıktan sonrada yeniden eğitim seminerlerimize devam ediyoruz.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER