İşçi, sendikalı işyerlerini tercih ediyor

İşçi, sendikalı işyerlerini tercih ediyor


KAYSERİ (A.A) - Çelik-İş Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, kalifiye elemanların sendikalı çalışan işyerlerini tercih ettiğini bildirdi.
     Korkmazyürek, yaptığı açıklamada, Kayseride kalifiye işçinin fazla olduğunu ancak bu işçilerin her önüne gelen fabrikayı tercih etmediğini belirtti.
     İşçilerin sendikalı işyerlerini tercih ettiğini vurgulayan Korkmazyürek, şu bilgileri verdi:
     Sendikalı olarak işçi çalıştıran işyerlerine başvuran yüzlerce kalifiye eleman var. Bir çoğu işe alınamıyor. Diğer taraftan birçok iş yeri de işçi aranıyor ama kalifiye eleman buraları tercih etmiyor. Bu elemanların bir çoğu bizim sendikamıza gelip iş istiyorlar. İşçi arayan fabrikaları tavsiye ediyoruz. Fakat sendikasız olduğu için kabul etmiyorlar.
     Sendikalar Yasasının çıkmasıyla sendikaya üye olmanın kolaylaşacağını anımsatan Korkmazyürek, Bazı işveren, sendikadan korkuyor. Ancak etraflarına baksalar sendikalı işyerlerinin ne kadar verimli çalıştığını görürler. Yeni yasa sonrası zaten işçi internetten sendikaya üye olabilecek. Bu uygulama ile sendikalaşma oranı artacak. Verimli ve iş barışını düşünen sendikalarla işletmeler daha da güçlenir ve verimliliği artar dedi.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İşçi, sendikalı işyerlerini tercih ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER