Işığa çıkması için umut doğdu

Işığa çıkması için umut doğdu -Antalyada 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen, aynı hastalık nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden ve gözünün ışıkta aşırı derecede sula


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada 13 yaşında yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığı nedeniyle koltuk değnekleri ile yürüyebilen, aynı hastalık nedeniyle sağ gözünün görme yetisini kaybeden ve gözünün ışıkta aşırı derecede sulanması ve ağrı vermesi nedeniyle hayatını karanlık bir odada geçiren 29 yaşındaki Musa Gök için umut ışığı doğdu.
     Aksu ilçesinde yaşayan Fahri-Arife Gök çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen ve yakalandığı iltihaplı romatizma hastalığından dolayı gözünün aşırı derecede sulanması ve ağrı vermesi nedeniyle ışığa çıkamayan 29 yaşındaki Musa Göke Anadolu Ajansının yaptığı haberin ardından yardım eli uzandı.
     AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, aileyi arayarak ameliyat için gerekli olan 7 bin 500 lirayı karşılayacağını bildirdi. Kendisinin de Aksulu olduğunu hatırlatan Samani, Gökün hayatının tamamen kararmasına izin vermeyeceklerini, aileye maddi ve manevi anlamda her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Haberi büyük bir üzüntüyle okuduğunu belirten Samani, Gökün iyileşerek arkadaşları gibi rahatça ışığa çıkarak hayallerini gerçekleştireceğini ifade etti.
    
     -İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de ziyaret etti-
    
     Haberin yayınlanmasının ardından Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Ayşe Çetiner ve Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nurcan Özsoy, Gökün Dumanlar Köyündeki evine gelerek aileyi ziyaret etti. Çetiner ve Özsoy Gökün sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.
     Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada Gökün sağlık sorunlarının giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gökü önce bir göz uzmanına muayene ettireceklerini anlatan Bilgin, ardından tedavi sürecini başlatacaklarını ve gereken her şeyi yapacaklarını kaydetti. Vatandaşların sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Bilgin, Sağlık Bakanlığının her vatandaşın sağlık hizmetlerinden eşit koşullarda yararlanması için gerekli düzenlemeleri yaptığını belirtti.
    
     -Hayallerimi gerçekleştireceğim için mutluyum-
    
     Kendisine yardım eli uzatanlara teşekkür eden Gök, hayatının en güzel günlerini yaşadığını ve karanlık odadan kurtulacağı için mutlu olduğunu ifade etti. En büyük korkusunun sol gözünü de kaybetmek olduğun anlatan Gök, Ameliyat masraflarım karşılanacağı için bu korkumdan kurtuluyorum. Bu günler benim bayramım oldu. Ameliyat olduktan sonra arkadaşlarımla rahatça gezeceğim. En büyük hayalim arkadaşlarım ve ailemle ağrısız, acısız güzel bir piknik yapmak. Hayallerimi gerçekleştireceğim için mutluyum dedi.
     Antalyada yaşayan Musa Göke 13 yaşındayken, boğazında ve ayaklarında şişme ve şiddetli ağrı şikayeti ile gittiği Serik Devlet Hastanesinde İltihaplı romatizma teşhisi konulmuştu. Teşhisin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi görmeye başlayan Gök, tedaviden sonuç alınamaması nedeniyle koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebilir hale gelmişti. Yaşadığı hastalık nedeniyle eğitimini ilköğretim döneminde bırakmak zorunda kalan Gök, vücudundaki iltihap nedeniyle 8 yıl önce de sağ gözünün görme yetisini kaybetmişti. Gök, ışığa çıktığında sağ gözünün aşırı derecede sulanma ve ağrı yapması nedeniyle hayatını karanlık bir odada geçiriyordu. Gökün sol gözünü de kaybetmemesi için olması gereken ameliyat için 7 bin 500 lira istenmiş ve ailede bu parayı karşılayamamıştı.
     (SE-TNC)
<< Önceki Haber Işığa çıkması için umut doğdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER