İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası

İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası -15 ülkeden 280 sporcunun katıldığı şampiyona Konyada başladı


KONYA (A.A) - İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası Konyada başladı.
     Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, 15 ülkeden 280 sporcu katıldığı ve 10 gün sürecek organizasyonun Selçuklu Spor Salonundaki açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyede ilk kez düzenlenen şampiyonanın Konyada gerçekleştirilmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.
     Organizasyon boyunca sporcuları en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Şaşmaz, Büyük Selçuklu ve hoşgörünün başkenti, Mevlana diyarına hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Sporcularımız engelsiz şehir Konyayı tanıma imkanı bulacak. Potanın sesiz kardeşlerine müsabakalarda başarılar diliyorum. Onlar sporun engel tanımadığını herkese gösteriyor diye konuştu.
     Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ise ilk defa erkek ve bayan takımıyla şampiyonaya katıldıklarını dile getirdi.
     Diğer ülkelerin basketbolda çok iyi olduklarını kaydeden Oktay, kendilerinin de iddialı olduğunu ve madalya almak için çalışacaklarını söyledi.
     Öte yandan, şampiyonanın ilk gününde erkekler maçlarında, Litvanya, Rusya yı 100- 65, İsrail, Büyük Britanyayı 74-57, Slovenya, Hırvatistanı 99-64 ve Ukrayna, İspanyayı 84-47 yendi. Bayanlarda ise Litvanya, Belarus karşısında sahadan 83-32 galip ayrıldı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER