İŞKADın çarşamba toplantıları

İŞKADın çarşamba toplantıları


ADANA (A.A) - Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) tarafından her ay düzenlenen çarşamba toplantısı yapıldı.
     İŞKADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyhan Otelinde düzenleen toplantının bu ayki konuğu KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu oldu.
     Toplantıya Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök ile İzmir İşkadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Candan Çilingiroğlu ve yönetim kurulu, ASKİ Teftiş Kurulu Başkanı Nezihe Tümay Keskin ve uygulamalı girişimcilik kursiyerleri katıldı.
     İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, burada yaptığı konuşmada, göreve 1 yıl önce geldiklerini hatırlatarak, 1 yılda İŞKADın önemli bir yol kat ettiğini ve Adanada ses getiren çalışmalara imza attığını kaydetti.
     Derneklerinin ekonomik ve sosyal projelerle Adanada kendinden söz ettirmeye başladığını belirten Türkmen, Adana Güney Rotary Kulübü ve KOSGEB desteğiyle düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik kursuna katılan 30 girişimci kadın adayının kentte istihdama katkı sağlarken, geleceğin İŞKAD üyesi ve yöneticileri olacaklarını ifade etti.
     Kadınlarla erkeklerin yaşamın her alanında ayrılmaz bir bütün olduğunun bildiren Türkmen, Adananın ve Türkiyenin ilerleyebilmesi için güç birliğinin önemine vurgu yaptı.
     ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise İŞKADlıların pozitif enerjisinin kendisini çok etkilediğini belirterek, Hepimiz aynı gemideyiz, hepimiz Adana için, ülkemiz için bir şeyler yapmak zorundayız. Bu yaptıklarımızı aynı amaç için birleştirebilirsek bunlar daha güçlü etkili olacaktır ifadelerini kullandı.
     KOSGEB İl Müdürü Hamit Sucu ise KOSGEBin kuruluş amacı, KOBİlerin ekonomideki payı ve KOSGEB destekleri hakkında İŞKADlılara ve uygulamalı girişimcilik kursiyerlerine bilgi verdi.
     Toplantının sonunda Türkmen, İş Geliştirme Uzmanı ve Girişimcilik Eğitmeni Filiz Basmacı, KOSGEB İl Müdürü Sucu ve İZİKAD Başkanı Çilingiroğluna plaket verdi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İŞKADın çarşamba toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER