İslahiyeden kısa kısa

İslahiyeden kısa kısa -TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerince Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim Fuarı açıldı.
     Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında öğrencilerin hazırladığı 26 proje, İslahiye Anadolu Öğretmen Lisesinde sergilendi.
     Okul Müdürü Gürol Ak, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin hazırladıkları projelerle teorikten uygulamaya geçmelerini amaçladıklarını belirtti.
     Açılışa, Kaymakam Osman Beyazyıldız, İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş ve İlçe Müftüsü Osman Şekerci katıldı.
    
     -Halk yürüyüşü yapıldı
    
     Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında halk yürüyüşü yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen yürüyüş Öğretmenevi bahçesinden başladı. Hükümet Konağı önünde biten yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Türk bayrağı taşıyan öğrencilerin yürüyüşü İstiklal Marşını okumasıyla sona erdi.
    
     -Öğrenciler yararına kermes
    
     Şehitlik Erkek ve Fatih Kız Yurtları tarafından öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
     İslahiye Sebze Pazarındaki kermesin açılışını Kaymakam Osman Beyazyıldız yaptı.
     Yurt yetkilileri, kermeste, gıdadan, temizliğe, giyimde el sanatlarına kadar bir çok ürünün satışa çıkarıldığını dile getirdi.
     Bu arada, kermes alanına getirilen ve üzerinde Türk bayrağı bulunan deve ilgi gördü.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İslahiyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER