Ispartaya İşadamı Uzunluludan okul yaptırılacak

Ispartaya İşadamı Uzunluludan okul yaptırılacak


ISPARTA (A.A) - İşadamı Ferhat Uzunlulu tarafından Halife Sultan Mahallesinde yaptırılan 12 derslikli orta okulunun temeli atıldı.
     Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunun bahçesine orta okul için önce Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Ferhat Uzunlulu tarafından Valilik makamında okul yaptırma protokolü imzalandı, ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.
     Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, 400 öğrencinin eğitim gördüğü Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunun bölgenin ihtiyacı karşılamadığını söyledi. Bunun üzerine yeni bir okul yaptırmak için harekete geçtiklerini ifade eden Oğuz, Ferhat Uzunlulunun girişimleriyle okula ilave olarak eğitim sistemindeki 4+4+4 değişikliğine uygun olarak orta okul yapma kararı aldıklarını bildirdi.
     Ferhat Uzunlulu adını taşıyacak orta okulun tamamlanmasıyla bölgenin ihtiyacının karşılanacağını söyleyen Oğuz, Bölgedeki çocuklarımız başka okullara gitmek zorunda kalmayacak dedi.
     Mevcut bahçenin her iki okul için de yeterli olduğuna işaret eden Vali Oğuz, Ferhat Uzunlulu Orta Okulunun 29 Ekim tarihinde açmayı planladıklarını kaydetti.
     Bugünün Ramazan ayının ilk günü olduğunu da hatırlatan Oğuz, Mübarek Ramazan ayının birinci gününde, cuma gününde bu işe başlıyoruz, demek ki bu işin başı da ortası da sonu da hayırlı olacak. Allah hayırlı uğurlu etsin. Ferhat Uzunlulu beye Ispartamız adına teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     İşadamı Ferhat Uzunlulu ise Yozgatlı olduğunu ve İstanbulda yaşadığını söyledi. Ispartayı ise doyduğu yer olarak nitelendiren Uzunlulu, Bana hep hayırları doğduğum ya da yaşadığım yere yapmadığımı soruyorlar. Isparta benim doyduğum yer. Ekmek yediğim yer. Bu yüzden burada bir şeyler yapmaya çalışıyorum ve yapmaya devam edeceğim dedi.
     Vali Oğuzun okul yapımı için kendisiyle görüştüğünde, bu görevi büyük bir sevinçle kabul ettiğini anlatan Uzunlulu, hayırlı bir işe vesile olmasını sağladığından dolayı Vali Oğuza teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından kurban kesildi. Daha sonra Ferhat Uzunlulu Orta Okulunun temeli atıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek / Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Ispartaya İşadamı Uzunluludan okul yaptırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER