Isparta Ülkü Ocaklarından konser tepkisi

Isparta Ülkü Ocaklarından konser tepkisi


ISPARTA (A.A) - Isparta Ülkü Ocakları, Duman grubu ile Halit Bilgiçin Ispartada konser verecek olmasına tepki gösterdi.
     Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, yaptığı yazılı açıklamada Rezil isimli parçasında dini değerlerle dalga geçen Duman grubu ile Muğlanın Bodrum ilçesinde düzenlenen bir etkinlikte söylediği parçalardan dolayı Örgüt Propagandası Yapmak iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında dava açılan Halit Bilgiçin Ispartada konser vermeyi planlandığını kaydetti.
     Milli ve manevi değerlere hakaret eden, ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkan sanatçıların, farklı niyetlerle Ispartada konser vermek istediğini savunan Çapraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Hakkında Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası istenen ve sanatçı olduğunu düşünen Bilgiçin Güller diyarı Ispartaya geliş amacının kesinlikle sanat yapmak olmadığı, geçmişinden anlaşılmaktadır. Bu iki sözde konser organizasyonunun amacı Ispartanın huzurunu bozmak, nifak tohumları ekmek, örgüt propagandası yapmak, milli ve manevi değerlerimizle alay etmektir. Isparta Ülkü Ocakları olarak bu konulara hukuk çerçevesinde duyarsız ve kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu kapsamda Isparta Ülkü Ocakları olarak 14 Aralıkta Isparta Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Ora ve Isparta Emniyet Müdürlüğündeki gerekli birimlere düşüncelerimizi ilettik. Isparta Valisi Memduh Oğuz ile görüşme talebimiz, kendilerinin yurt dışında olmaları münasebetiyle gerçekleştirilememiştir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Isparta Ülkü Ocaklarından konser tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER