İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Bilecikte, Şepitler Parkında toplanan grup, İsrail yönetimini protesto etti


BİLECİK (A.A) - İsrailin Gazzeye düzenlediği hava saldırısı, Bilecikte protesto edildi.
     Şerifpaşa Camisi önünde toplanan ve büyük Filistin bayrağı açan üniversiteli öğrenciler ve gençlerden oluşan grup, İsrail yönetimi aleyhine slogan atarak Şehitler Parkına kadar yürüdü.
     Burada grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Mustafa Zerdali, bugünün genç nesli, yarının anneleri, babaları ve üç kıtaya hüküm salmış bir cihan imparatorluğunun ilk çadırlarının kurulduğu topraklar üzerinde torunları olarak burada bulunduklarını söyledi.
     Son günlerde gündemden düşmeyen İsrailin saldırgan politikalarına bir yenisini daha eklemesinin bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Zerdali, şöyle konuştu:
     Yıllardan beri İsrail bu saldırgan, işgalci tutumunu değiştirmeden her geçen gün bu tavrının üzerine bir yenisini daha ekleyerek terörizm denilince ilk akla gelen örgütlerden biri haline gelmiştir. İsrail terör örgütü kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuk ayrımı yapmaksızın masum Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırarak Cehennemin kapılarını aralamışlardır. Şu anda açıkhava hapishanesinden farksız bir durumda olan Gazzede yaşanan bu zulme dur demenin vakti geldi. Yapılan katliamlara karşı sessiz kalmayacağız. Dur durak bilmeyen bu Siyonist zihniyet karşısında Türk halkı olarak dimdik ayaktayız. Bu davada Filistinin yanındayız ve sonuna kadar yanında olacağız. 7den 70e burada ortak bir amaç için toplanmış onlarca insan, terörü lanetlemekte ve dünyanın birçok yerinde yaşanan bu ve buna benzer faaliyetlerin son bulması için tek yürek olmuş vaziyettedir. Artık terörizm günümüzde öyle bir hal almıştır ki, yaşamın her alanını etkilemektedir. Aslında terörizm denilen şey anlatılmak istenen fikirlerin en çirkinleştirilmiş halidir. Bunun en yakın örneklerinden birini ülkemizde gerçekleştirilen terör eylemlerinde de görmekteyiz.
     Grup, açıklamanın ardından tekbir getirip, İsrail yönetimi aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı.
     Öte yandan grup, Hakkari Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalındaki terör saldırısını kınadı.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER