İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şubesi saldırıyı kınadı


ADANA (A.A) - Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şubesi, İsrailin Gazzeye düzenlediği hava saldırısını kınadı.
     Şube Başkanı Ayhan Arabacı, yazılı açıklamasında, İsrailin sivil insanları öldürmesi ve yaralamasının katliam olduğunu belirtti.
     Arabacı, İsrailin yine bir vahşete imza attığını kaydederek, İsraile her fırsatta kol, kanat gerenler, İsrail vahşetini artık görmelidir. İnsan haklarını savunan herkes İsrailin yaptıklarını kınamalı, sivillerin katledilmesine müsaade etmemelidir. İsrail işlediği suçların bedelini ödemelidir ifadelerini kullandı.
     İsrailin saldırılarına göz yumanların en az İsrail kadar suçlu olduğunu ifade eden Arabacı, şöyle devam etti:
     Buradan Birleşmiş Milletlere, İsraile en büyük desteği veren ABDye, Avrupa Birliğine ve tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz, İsrail vahşeti artık durdurulmalıdır. İsrail, uluslararası mahkemeler tarafından cezalandırılmalıdır. Vicdanı olan herkes, İsrailin vahşi saldırılarını lanetlemeli ve İsraile karşı ortak hareket etmelidir. Kanla beslenen İsraile artık tüm dünya tek ses, tek yürek olarak dur demelidir. İktidar da, tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koymalı. Türkiye, İsraile yaptırım uygulanması ve İsrailin cezalandırılması konusunda her türlü girişimde bulunmalıdır. Silahsız insanların üzerine mermi yağdıran İsraili bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER