İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (İsrail) Mavi Marmarada şehit olan vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin yakınlarına tazminat verilmesi ve ambargoyla ilgili konularda adım atmayı kabul ettiği için bugü


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, Mavi Marmarada şehit olan vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin yakınlarına tazminat verilmesi ve ambargoyla ilgili konularda adım atmayı kabul ettiği için bugün Türkiyenin talepleri yerine gelmiş durumdadır dedi.
     Bozdağ, bu yıl 473üncüsü düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivaline katılmak üzere geldiği Manisada Valiliği ziyaret etti.
     Bozdağ, ziyarette yaptığı konuşmada, Mesir Macunu Festivalinin Türk tarihinin önemli kültürel etkinlikleri arasında yer aldığını, insanlar arasındaki kardeşliği pekiştiren fonksiyonu olduğunu belirtti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğana vekaleten kutlamalara katıldığını ifade eden Bozdağ, Manisalıları, 473 yıldır Hafsa Sultanın vasiyetini sürdüren bir geleneği yaşatmayı başardıkları, özlerine, kültürlerine, değerlerine sahip çıktıkları için tebrik ediyorum diye konuştu.
    
     -İsrailin Türkiyeden özür dilemesi-
    
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gazetecilerin İsrailin Türkiyeden özür dilemesi hakkındaki görüşünü sorması üzerine, Mavi Marmara olayının ardından Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin farklı bir evreye girdiğini hatırlattı.
     Türkiyenin, İsrailin özür dilemesi, şehit yakınlarına tazminat ödenmesi ile ambargonun kaldırılması taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle ilişkilerin düzeltilmesine yönelik çabalarda ilerleme sağlanamadığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:
     ABD Başkanı Barack Obamanın İsrail ziyareti sırasında, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi hususunda bir takım görüşmeler olduğunu Türkiye kamuoyu biliyor. Neticede İsrail hükümeti, Mavi Marmara olayından dolayı çok açık ve net bir şekilde Türk halkından özür diledi ve sayın Başbakanımız da Türk halkı adına özrü kabul etti. Mavi Marmarada şehit olan vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin yakınlarına tazminat verilmesi ve ambargoyla ilgili konularda adım atmayı kabul ettiği için bugün Türkiyenin talepleri yerine gelmiş durumdadır. Tabi zaman içinde bunun uygulamasını hep beraber göreceğiz.
     Bozdağ, ziyareti sırasında Avrupa Güreş Şampiyonasında 120 kiloda şampiyon olan milli güreşçi Rıza Kaya ile telefonda görüşerek tebriklerini iletti.
     Kendisi gibi Yozgatlı olan Kayaya başarılarının devamını dileyen Bozdağ, şunları kaydetti:
     Rıza Kaya ile görüştüm. Gürcistanda devam eden müsabakalarda 120 kiloda Avrupa şampiyonu oldu. Kendisini tebrik ettik, kutladık, başarılarının devamını diledim. Onun şahsında şampiyonada güreşen tüm güreşçilerimize başarı dileklerimi ilettim. Umarız başka başarılarla bu başarılar daim olur.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, valilik anı defterini imzalayan Bozdağa, Manisada yetişen ürünlerden ve vazo hediye etti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür - Turgay Duyar / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER