İsraille Filistinli gruplar arasındaki ateşkes

İsraille Filistinli gruplar arasındaki ateşkes -Tunusun Ankara Büyükelçisi Rhouma: -İsrail Gazzeye ilk kez saldırmadı. İsrailin yaptıklarına artık tamamen bir son verilmeli


MALATYA (A.A) - Tunusun Ankara Büyükelçisi Mehrez Ben Rhouma, İsrail Gazzeye ilk kez saldırmadığını belirterek, İsrailin yaptıklarına artık tamamen bir son verilmeli dedi.
     Malatya Aktif İşadamları Derneğinin (MAKİAD) davetlisi olarak kente gelen Rhouma, Malatya Valisi Vasip Şahini makamında ziyaret etti.
     Burada konuşan Rhouma, ilk kez geldiği Malatyada kentin dinamizminden etkilendiğini belirtti. Tunusun küçük bir Türkiye olduğunu dile getiren Rhouma, Türkiye ile Tunus arasında ortak bir tarih bulunduğunu söyledi. Ülkelerinde Osmanlı Dönemine ait pek çok cami ve evin bulunduğunu vurgulayan Rhouma, Kültür ve Turizm Bakanlığının bu yapıları restore etmek için Tunusa talep ilettiklerini aktardı.
     Malatya ile kardeş şehir anlaşması yapmak istediklerini dile getiren Rhouma, Vali Şahini de Tunusa davet etti.
     Gazetecilerin İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Rhouma, İsrailin Gazzeye yönelik saldırısını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Arap baharının ilk yaşandığı ülkenin Tunus olduğunu anımsatan Rhouma, Bu nedenle sorumluluklarımız var. Arap Birliğini desteklememiz gerekiyor dedi.
     Mısır Başbakanı Hişam Kandilin ardından Gazzeye ilk olarak gidenler arasında Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdulselamın bulunduğunu bildiren Rhouma, Arap Birliği Toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğluna da teşekkür etti.
     Rhouma, Türkiyenin Gazzeye verdiği desteğin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, uluslararası camianın da Filistin halkına destek vermesi gerektiğini vurguladı. Rhouma, Uluslararası komiteler, Filistin halkını daha da desteklemeli. İsrail Gazzeye ilk kez saldırmadı. İsrailin yaptıklarına artık tamamen bir son verilmeli dedi.
     Şahin de, Türk halkının tarihi derinliği bulunan Tunus halkıyla kardeşlik birliği içinde olduğunu ifade etti. Tunusta yaşanan gelişmeleri Türk halkının yakından ve ilgiyle takip ettiğini dile getiren Şahin, Tunusun gelişmesini Türkiyenin gelişmesi gibi gördüklerini ve sevinçle karşıladıklarını vurguladı. Şahin, Tunus halkını da Malatyada ağırlamaktan her zaman memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İsraille Filistinli gruplar arasındaki ateşkes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER