İstanbulda Dünya Bitlisliler Günü kutlanacak

İstanbulda Dünya Bitlisliler Günü kutlanacak


BİTLİS (A.A) - Bitlis Genç İş Adamları Derneğine (BİGİAD) üye bir grup iş adamı ve Bitlisliler, sosyal medya üzerinden 13 Mart 2013 gününü Dünya Bitlisliler Günü olarak ilan etti.
     Dünya Bitlisliler Günü, birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle, BİGİADın öncülüğünde İstanbulda geniş katılımlı bir programla kutlanacak.
     BİGİAD Başkanı Erol Ersan, yaptığı açıklamada, 13 Mart gününü İstanbul Topkapıda düzenlenecek olan geceyle kutlayacaklarını söyledi.
     Bu tarihin yüzyılda bir geldiğini ifade eden Ersan, şöyle konuştu:
     Böyle bir gün yüzyılda bir geliyor. Bu tarih aynı zamanda derneğimizin kuruluşunun 7. yılına denk geliyor. Bu nedenle İstanbulda geniş katılımlı bir program tertipledik. Böylesi özel bir günde Bitlisli akademisyenleri, aydınları, iş adamlarını, bürokrat ve politikacılarını bir araya getirerek hemşehrilerimizin buluşmalarını arzuladık. Bu buluşmayla Bitlise gönülden bağlı olan hemşehrilerimizi bir araya getirerek, ilimizin kalkınmasını teşvik etmeyi amaçladık. Ayrıca özellikle İstanbulda yaşayan çok sayıda iş adamı ve akademisyen olmasına rağmen, birçok Bitlislinin bu kişileri tanımadığını öğrendik. Bu nedenle düzenleyeceğimiz gecede, hem iyi bir tanıtım yapacağız hem de Bitlislilerin tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olacağız.
     Gecenin organize edilmesi için, Bitlisli iş adamlarından sponsor desteği aldıklarını belirten Ersan, İstanbul Topkapıdaki 1453 Sosyal Tesislerindeki 900 kişilik salonda düzenleyecekleri gecede, ağırlıklı olarak Bitlisin kültürünü tanıtacaklarını bildirdi.
     Ersan, Beklentimize cevap alabilirsek, bundan sonra ki yıllarda bu tür organizasyonları geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Hatta bir sonraki organizasyonumuzu 20 bin kişilik Sinan Erdem Spor Salonunda yapmayı hedefliyoruz. Bu dayanışma gecesiyle Bitlisliler olarak bir arada ve güçlü olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İstanbulda Dünya Bitlisliler Günü kutlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER