İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü

İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü -BBP Genel Başkanı Destici: -Bizim için en önemli şey, nesillerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi duygularımıza sahip olarak yetiştirmek ve onları korumaktır (Fotoğraflı-Görüntülü


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bizim için en önemli şey, nesillerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi duygularımıza sahip olarak yetiştirmek ve onları korumaktır dedi.
     Destici, Atatürk Spor Salonunda partisi tarafından düzenlenen, Fetih Şöleni etkinliğinde, Fatih Sultan Mehmetin sadece askeri değil, ilim ve adalette de dünyaya örnek olacak başarılar sergilediğini söyledi.
     Dünya tarihini etkileyen İstanbulun fethini her yıl 29 Mayısta coşkuyla kutlamaya devam edeceklerini belirten Destici, şöyle devam etti:
     Fatih Sultan Mehmetten bahsedince Ayasofyadan bahsetmemek olmaz. Ayasofya, 482 yıl cami olarak hizmet gördü. Ama 1935te müzeye çevrildi, o günden bugüne cami olmayı bekliyor. Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir. Cami olmasına rağmen kamuoyu tarafından tam olarak bilinmeyen nedenle 27 yıldır ibadete kapatılmıştır. Hatırlarsınız 88 yıl sonra Sümela Manastırı ibadete açılmıştır.
     Hristiyan Ortodokslara müze statüsünde olan bir yerde ayin yapılmasına müsaade eden zihniyet, biz Müslüman Türklerin yaptığı müracaatları dikkate bile almamış, Ayasofyada namaz kılmamıza ve ibadet yapmamıza izin vermemiştir. Bu durumu büyük Türk milletinin takdirlerine sunuyorum. Herkes bilsin, Ayasofyasız İstanbul, İstanbulsuz Türkiye olmaz. Ayasofyanın aslına dönmesi inşallah Muhsin Yazıcıoğlunun arkadaşları Alperenlere nasip olacaktır.
    
     -Manevi değerlerimizi korumalıyız-
    
     Destici, Türkiyenin her türlü ahlaki yozlaşmadan ve terör belasından kurtulması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Terör belasından 27 yıldır canımız yandı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Dış politikada, iç politikada terör belası ve ahlaki çöküntü başta olmak üzere büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bir millet kalkınabilir, gayrisafi milli hasılası yükseklere çıkabilir, kişi başına milli geliri artabilir ama manevi yönden gelişmezse o toplumun ayakta kalması mümkün değildir. Bizim için en önemli şey, nesillerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi duygularımıza sahip olarak yetiştirmek ve onları korumaktır.
     Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okundu, Odunpazarı Belediyesi Mehteran Ekibi gösteri sundu.
     BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğanın, Desticiye Fatih Sultan Mehmet tablosu hediye ettiği etkinliğe, çok sayıda vatandaş katıldı.
     (SİN-DA-MUR)
<< Önceki Haber İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER