İstanbul İl AFAD Eğitim Koordinatörü Işık:

İstanbul İl AFAD Eğitim Koordinatörü Işık: -Afet durumunda halkın desteği çok önemli bir unsurdur (Fotoğraflı - Görüntülü)


DÜZCE (A.A) - İstanbul İl AFAD Eğitim Koordinatörü Özden Işık, afet durumunda halkın desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.
     Işık, AA muhabirine, kurumlar arası koordinasyon, iletişim ve planlamaların deprem anında uygulanabilir olması gerektiğini belirtti.
     İstanbulda olası bir depreme karşı çalışmaların devam ettiğini anlatan Işık, Afetler yönetiminin özünü riski görerek kaynakları geliştirmek ve alternatif kaynaklar belirlemek oluşturuyor. Risklerle ilgili mücadelemizi bitirmemiz gerekiyor. Ekip, ekipman kaynağı, insan kaynağı önemli faktörlerdir. Mühendislik çalışmaları istediğimiz hızda gitmiyor. İstanbul Valiliği bu konuda çalışmalar yapıyor diye konuştu.
     Türk halkının yapısına uygun eğitim verilmesi gerektiğine dikkati çeken Işık, Yabancı menşeli programlar içselleştirilemiyor. Harekete geç adlı bize uygun bir çalışma yapıldı ve buna bir sürü insan katkı sağladı. Bilgisi, birikimi olan bu programa katkı sağladı, çok hızlı bir eğitim seferberliği yapılıyor ve İstanbulun tamamına ulaşmayı hedefliyor şeklinde konuştu.
     Afet anında insan kaynağının nitelikli olmasının çok önemli olduğunu anlatan Işık, şöyle konuştu:
     Afet yöneticileri afet öncesi zararı azaltmak durumunda. Afet durumunda halkın desteği, devletten az olsa da çok önemli bir unsurdur. Bunu da besleyen medyadır. Vanda basın mensupları da hayatını kaybetti. Orada kurum içi eğitimlerini tamamlaması, uygulanabilir afet planlamaları yapması gerekiyordu.
     Özden, yardım malzemeleri dağıtılırken cinsiyet ayrımı yapılması gerektiğini, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İstanbul İl AFAD Eğitim Koordinatörü Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER