İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: Akif, kalemi ile yazmaktan ziyade, gönlü ve kalbi ile yazan bir şairdi Akifin fikirleri, bizi biz eden, bize ışık tutan, bizim


BOLU (A.A) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akif, kalemi ile yazmaktan ziyade, gönlü ve kalbi ile yazan bir şairdi. Akifin fikirleri, bizi biz eden, bize ışık tutan, bizim yolumuzu aydınlatan meşaledir dedi.
     Ercoşkun, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mehmet Akif Ersoyu anmanın en anlamlı yolu biz ışık tuttuğu yolda yürümektir diyen Ercoşkun, Türk Milletinin Mehmet Akif ile daha da yüceldiğini çünkü Mehmet Akifin sadece milli bir şair değil, aynı zamanda Türk Milletine yol gösteren bir insan olduğunu vurguladı.
     Mehmet Akifi yad etmek için onun yüksek ideallerini, davasını ve aşkını hakkıyla anarak, ona minnet borcunun ödenebileceğini belirten Ercoşkun, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Onu, okuyarak, anlayarak, hissederek, düşünceleri ve dünya görüşü ile güç karşısındaki asil duruşunu tanıyarak minnet borcumuzu ancak ödeyebiliriz.
     Mehmet Akif bir gönül insanı, bir milleti ayağa kaldıran kişi. Mehmet Akif sadece İstiklal Marşımızın şairi, sadece milli şairimiz değildir. Bir gönül insanıdır. Akif, kalemi ile yazmaktan ziyade, gönlü ve kalbi ile yazan bir şairdi. Akifin fikirleri, bizi biz eden, bize ışık tutan, bizim yolumuzu aydınlatan meşaledir. Akifin milli marşıyla, bu millet ayağa kalkmıştır. Bu mirasa gözümüz gibi sahip çıkmalıyız. Çünkü bu şiir gönülden gelerek, yaşanarak yazılmıştır. Şairin de dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. Akifin ruhu şad olsun.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER