İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -Bartındaki anma töreninde Somalili misafir öğrenci İstiklal Marşını ezbere okuduktan sonra cebinden çıkardığı Türk Bayrağını öpüp başına koydu (Fotoğraflı-Görüntülü


BARTIN (A.A) - Bartında İstiklal Marşının Kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoyu anma töreninde, Somalili misafir öğrenci, İstiklal Marşını ezbere okuduktan sonra cebinden çıkardığı Türk Bayrağını öpüp başına koydu.
     Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören Somalili misafir öğrenci Ayenle Warsame de İstiklal Marşının 10 kıtasını sahnede ezbere okudu.
     Marşı okuduktan sonra cebinden çıkardığı Türk Bayrağını öpüp başına koyan Warsamenin hareketi, töreni izleyen protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından alkışlandı.
     Warsame, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İstiklal Marşını iki haftada ezberlediğini, bir hafta da prova yaptığını aktararak, Böyle bir günde İstiklal Marşını okuduğum için çok mutluyum dedi.
     Törende, düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER