İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


DİYARBAKIR (A.A) - İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi.
     Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Muhammet Efe Demirin İstiklal Marşının 10 kıtasını okumasından sonra yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Programa Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş ile öğrenciler katıldı.
     Kulp ilçesinde ise Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Programda, Vali Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Büşra Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşını en iyi okuyan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.
     Etkinlikte Kaymakam Mehmet Maraşlı, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Orhan Yurdakul, Kulp Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, öğrenciler, öğretmenler ve daire amirleri katıldı.
    
     -Bingöl-
    
     Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde de İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü etkinliği düzenledi.
     Belediye Kültür Merkezinde Valilikçe düzenlenen törende konuşan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Mehmet Akif Ersoyun gayesinin birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, Çalışmayı ve gayret etmeyi çok önemserdi. Karamsar ve umutsuz değildi. Merhametli, ama uysal koyun değildi. En büyük amaçlarından bir tanesi birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktı dedi.
     Konuşmanın ardından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu bilgi yarışması düzenlendi.
     Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi ve Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmayı, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi kazandı. Daha sonra yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Oratoryo ve şiirlerin okunmasından sonra sinevizyon gösterisi yapıldı.
     Etkinliğe, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Bingöl İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ethem Metehan Yaşar ve davetliler katıldı.
    
     -Batman -
    
     Batmanın Sason ilçesinde ise düzenlenen etkinlikte Derince İlköğretim Okulu Öğretmeni Arif Altınkaya İstiklal Marşının kabulü ile Mehmet Akif Ersoyun hayat felsefesini anlattı.
    
     Muhabir: Ekip/Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER