İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -Ersoy, Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya siz neredesiniz- oyunuyla anıldı


KARABÜK (A.A) - Karabükte, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısı ile oyuncu Ahmet Yenilmezin Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, Ya siz neredesiniz- oyunu ile anıldı.
     Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda sahne alan oyuncu Ahmet Yenilmez, Mehmet Akif Ersoyun hayatını anlatan Safahat adlı tek perdelik tiyatro oyununu sergiledi.
     Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen oyunda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoyun hayatı, yokluklara rağmen nasıl mücadele verdiği kişiliği, ve ahlaki değerlere bağlılığı anlatıldı.
     Tiyatro oyununu, izleyiciler büyük bir coşkuyla izledi.
     Oyunun sonunda konuşan Yenilmez, Karabükte çok güzel bir tiyatro seyircisi gördüğünü ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Sergilediği oyunun 81 ili dolaşmış ilk ve tek oyun olduğunu ifade eden Yenilmez, Ben şuna inanıyorum ki merhum Mehmet Akif Ersoyun ruhaniyeti de mutlaka bizi gözleri yaşlı bir şekilde izliyordur ve inanıyorum ki bu gün o kadar rahattır ki asımın neslini gördüm Karabükte diye. Alkışlıyorum hepinizi. Teşekkür ediyorum size ve önünüzde saygıyla eğiliyorum. Anadoluda tiyatro seyircisi yok diyen meslektaşlarım keşke bugün bu salonu görebilselerdi diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER