İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan: -Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşımız dünyaya karşı bir meydan okumadır


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşının dünyaya karşı bir meydan okuma olduğunu bildirdi.
     Erdoğan, İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, marşın, düşman kuvvetlerinin bombardımanı altında her türlü yokluk içinde göğsünü vatanı için siper etmiş ecdadın kurtuluş mücadelesinin emeği sonucu ortaya çıktığını vurguladı.
     TBMMnin, 12 Mart 1921de Mehmet Akif Ersoyun şiirini, milli marş olarak kabul ettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşımız dünyaya karşı bir meydan okumadır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşında, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancını, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, dinine ve yurduna olan bağlılığını dile getirmiştir. Milletleri millet yapan ve yaşatan insanlar unutulmaz. Mehmet Akifin yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz.
     İstiklal Marşının yazıldığı günlerde Türk milletinin dirliğine yönelik olan tehditlerin bugün de var olduğunu iddia eden Erdoğan, Mehmet Akif Ersoyu rahmetle andığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER